14 Ιουνίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Βαγγέλης Κατσαβριάς: Από το Πουέρτο Ρίκο στη… Λαμία, με πολλές ιδέες και όρεξη για προσφορά!

Με πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (έχει ταξιδέψει σε πάνω από 70 χώρες) ο Βαγγέλης Κατσαβριάς -υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Θύμιο Καραΐσκο στο Δήμο Λαμιέων, μας συστήνεται και αναπτύσει τους λόγους για τους οποίους συμπορεύεται με τον νυν Δήμαρχο και θέλει με την εμπειρία του να προσφέρει στο Δήμο.

Πάμε να τον γνωρίσουμε!

1. Ποιος είναι ο Βαγγέλης Κατσαβριάς;

 

Γεννήθηκα το 1976 και μεγάλωσα στην Λαμία, γιός του Βασιλείου και της Δήμητρας Κατσαβριά. Από το 2000 έως το 2017 έζησα στην Αθήνα και εργάστηκα στην Τεχνική Διεύθυνση της COSMOTE. Το 2018 μετακόμισα στο Πουέρτο Ρίκο και από το 2020 επέστρεψα στις ρίζες μου στην Λαμία όπου και διατηρώ Μεσιτική Επιχείρηση.

Διετέλεσα Γ.Γ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην COSMOTE, μέλος του Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε.-ΟΤΕ, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και μέλος του Ευρωπαϊκού Εργασιακού Συμβουλίου (EWC) του Ομίλου Deutsche Telecom.

Μου αρέσει το περπάτημα στο βουνό, η ποδηλασία, η φωτογραφία, τα ταξίδια και η μουσική. Επίσης είμαι μέλος του τοπικού μουσικού συγκροτήματος Avatar με το οποίο διοργανώνουμε αρκετές συναυλίες στην περιοχή μας.

 

2. Τι σας ενέπνευσε ταυτόχρονα με την σταδιοδρομία του μεσίτη ακινήτων, να διεκδικήσετε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο;

 

Πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με τα κοινά. Από το 2020 που επέστρεψα στην Λαμία για μόνιμη εγκατάσταση παρατηρώ τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει αυτός ο τόπος, λόγω της κομβικής γεωγραφικής του θέσης, της φυσικής του ομορφιάς και της ιστορίας του. Συνομιλώ καθημερινά με συμπολίτες μου, σκέφτομαι και καταγράφω όλα αυτά που μπορούν να γίνουν για να ομορφύνουν και να αναδείξουν τον Δήμο μας.

Στην υφιστάμενη Δημοτική Αρχή είδα ότι υπάρχει όραμα και σχέδιο για αυτόν τον τόπο. Για αυτό τον λόγο επέλεξα να συμβάλω και εγώ με τον τρόπο μου και την εμπειρία μου, συμμετέχοντας σε αυτή την ομάδα και σε αυτό που έχει ξεκινήσει μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας να υλοποιείται.

 

3. Πώς πιστεύετε ότι η εμπειρία σας ως μεσίτης ακινήτων μπορεί να ενισχύσει έναν ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση; Έχουν και τα δυο πολύ… περπάτημα;

 

Εκτός από το ότι έχουν και τα δύο αρκετό περπάτημα και καθημερινή επαφή με τον κόσμο έχουν και άλλα πολλά κοινά. Κάθε ακίνητο όπως και κάθε γειτονιά ή συνοικία έχει μια ιστορία που τα ακολουθεί και για να ανεβάσεις την αξία τους πρέπει να εντοπίσεις τα θετικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν, να τα αναδείξεις και να επενδύσεις σε αυτά, καθώς και να προσπαθήσεις να διορθώσεις τις όποιες ατέλειές τους.

Ως μεσίτης είμαι υποχρεωμένος να ανακαλύπτω και να γνωρίζω τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε περιοχής και της κάθε γειτονιάς τα οποία και καθορίζουν σημαντικά την αξία του κάθε ακινήτου. Οι σωστές υποδομές δίνουν προστιθέμενη αξία σε κάθε περιοχή.

Πιστεύω ότι αυτή η εμπειρία μου ως μεσίτης με βοηθάει αρκετά να κατανοήσω τα προβλήματα, τις ανάγκες αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της κάθε περιοχής.

 

4. Έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ποιες πολύτιμες γνώσεις ή προοπτικές σκοπεύετε να φέρετε στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου;

 

Προσωπικά θα ήθελα πολύ με τις προτάσεις μου να βοηθήσω στην ανάδειξη του πολιτισμού, της φυσικής ομορφιάς και της ιστορίας του τόπου μας. Μέσα από τα ταξίδια που έχω κάνει και από τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει πιστεύω ότι έχω καταφέρει να δημιουργήσω μία καθαρή άποψη για το πώς πρέπει να γίνονται κάποια πράγματα.

Έχω ταξιδέψει σε πάνω από 70 χώρες σε όλες τις ηπείρους και έχω κατοικήσει για δύο χρόνια στο Πουέρτο Ρίκο.

Συγκριτικά με τις περισσότερες από αυτές τις χώρες πιστέψετε με ότι έχουμε πολλά περισσότερα να αναδείξουμε ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Η διαφορά μας δυστυχώς είναι ότι αυτοί αγαπούν τον τόπο τους και τον προσέχουν περισσότερο από εμάς.

Το μυστικό και το στοίχημα για εμάς είναι να αγαπήσουμε πραγματικά την πόλη και τον Δήμο μας, με μια Δημοτική Αρχή στο πλευρό μας που έχει ως όραμα την βελτίωση της εικόνας και την ανάδειξη του υπερτοπικού ρόλου του Δήμου.

 

5. Ως νέος στην πολιτική, τι σας ώθησε να κάνετε το βήμα προς τη δημόσια υπηρεσία και την ηγεσία του δήμου;

 

Πιστεύω ότι ο κάθε δημότης πρέπει να ασχολείται ενεργά με τα κοινά, για όλα τα θέματα που μας απασχολούν, από όποια θέση και αν βρίσκεται. Κάθε άποψη θα πρέπει να εισακούεται και να λαμβάνεται υπόψη ανεξάρτητα αν κάποιος συμμετέχει ή όχι στην ηγεσία του Δήμου.

Προσωπικά, είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να ακούω τον συμπολίτη μου και να ανταλλάσω απόψεις. Στοίχημά μου είναι να καταφέρω να είμαι και εγώ ένας ακόμα συνδετικός κρίκος μεταξύ των δημοτών και της διοίκησης.

Καθήκον του κάθε αιρετού όμως δεν είναι μόνο να μεταφέρει τους προβληματισμούς των δημοτών προς την Διοίκηση αλλά επιβάλλεται να έχει και το θάρρος να υποστηρίζει τις αποφάσεις της για παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν και οι οποίες μπορεί μερικές φορές να μην είναι αρεστές σε ορισμένους Δημότες.

Στόχος μου είναι να συμβάλω και εγώ ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουνε έναν καλύτερο Δήμο με προοπτική για όλους τους κατοίκους και ειδικά για τους νέους ανθρώπους.

 

6. Μπορείτε να επισημάνετε ένα συγκεκριμένο ζήτημα εντός του Δήμου που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να αντιμετωπίσετε εάν εκλεγείτε, και ποιες λύσεις προτείνετε;

 

Πιστεύω ότι τα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών και έχουν να κάνουν με την λειτουργικότητα του Δήμου, τις βασικές υποδομές, την καθαριότητα, την ασφαλή κίνηση και το περιβάλλον, είναι ζητήματα για τα οποία κάθε Δημοτική Αρχή πρέπει να παλεύει καθημερινά.

Για όλα αυτά γνωρίζω τις ενέργειες που καταβάλει ο Δήμος για την διατήρηση και την αναβάθμιση των υποδομών και των λειτουργιών του, ενέργειες που απαιτούν αυξημένους πόρους και διαρκή προσπάθεια από τους υπαλλήλους του Δήμου.

Σε αυτό όμως που θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα να συμβάλω είναι στη βελτίωση της εξωστρέφειας του Δήμου και στην υποστήριξη των ενεργειών που πραγματοποιεί με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Είμαστε ένας πανέμορφος και πλούσιος τόπος που έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη. Δουλειά μας είναι να αναδείξουμε όλον αυτόν τον πλούτο ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε περισσότερο γνωστό τον Δήμο μας. Πρέπει και μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο Λαμίας προορισμό και είμαι σίγουρος ότι με την υλοποίηση του προγράμματός μας ότι Δήμος μας θα κερδίσει την θέση που του αναλογεί στον τουριστικό και επενδυτικό χάρτη.

 

7. Πώς σκοπεύετε να εξισορροπήσετε την καριέρα σας ως μεσίτης ακινήτων με τις αρμοδιότητές σας ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την υποψηφιότητά σας για πρώτη φορά;

 

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και η εργασία μου είναι κάτι που τα αγαπώ εξίσου. Έχω μάθει να βρίσκω πάντα χρόνο για πράγματα που αγαπώ. Είμαστε τυχεροί που η ζωή στην επαρχία μας δίνει πραγματικά περισσότερο χρόνο. Πιστεύω όμως ότι όταν θέλεις να πετύχεις κάτι και όταν θέλεις να το κάνεις σωστά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όπως αναφέρατε και προηγουμένως η τοπική αυτοδιοίκηση και τα μεσιτικά έχουν πολύ ‘’περπάτημα’’ και δεν με κουράζει καθόλου αυτό.

 

8. Ο Θύμιος Καραΐσκος πως σας προσέγγισε, τι πιστεύετε για το έργο της δημοτικής του αρχής;

 

Μπορώ να πω ότι μόνος μου επιδίωξα μία συνάντηση και μάλιστα σε ουδέτερο χρόνο. Μετά από μία συζήτηση που είχαμε κατάλαβα ότι τα περισσότερα από αυτά που ήθελα να του μεταφέρω και που αφορούν την πόλη μας όχι μόνο τα γνώριζε σε βάθος αλλά είχε προχωρήσει ήδη αρκετά βήματα προς την υλοποίησή τους.

Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή με τον Θύμιο Καραΐσκο στην ηγεσία της υλοποιεί το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου μας έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των υποδομών η οποία είναι πρωτοφανής για τα έως τώρα τοπικά δεδομένα.

Έχουν υλοποιηθεί και έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται αρκετά έργα τα οποία μετά την ολοκλήρωση τους θα αλλάξουν θεαματικά την εικόνα του Δήμου.

Αν οποιοσδήποτε δημότης ρίξει μια ματιά στον απολογισμό του δήμου και το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, συγκρίνοντάς τα και με στοιχεία προηγούμενων ετών, πιστεύω ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου θα εμπιστευθεί ξανά τον συνδυασμό του Θύμιου Καραΐσκου.

Ο λόγος που επέλεξα να στηρίξω αυτή την πρωτοβουλία είναι γιατί πιστεύω ότι είναι η επιλογή που θα φέρει πραγματικά την Λαμία στη θέση που της αξίζει.

 

9. Και τέλος, γιατί οι συμπολίτες σας, οι Λαμιώτισσες και οι Λαμιώτες να βάλουν… σταυρό δίπλα από το όνομα Ευάγγελος Κατσαβριάς;

 

Θα ήταν μεγάλη τιμή για εμένα νε με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μου και νιώθοντας απόλυτα την ευθύνη που έχω απέναντί τους είμαι σίγουρος ότι δεν θα τους απογοητεύσω.

Όλοι οι δημότες θα κληθούμε στις 8 Οκτωβρίου να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας στην διοίκηση του Δήμου μας και θα πρέπει να το κάνουμε με αίσθημα ευθύνης και αρκετή σκέψη.

Η παράταξή μας που είναι ανανεωμένη κατά 80% αποτελείται από πολύ αξιόλογα στελέχη, παλιά και νέα, με όρεξη για δουλειά και με εμπειρία ο κάθε ένας στον τομέα του και το σημαντικότερο, με όραμα για την πόλη μας.

Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία για τον τόπο μας είναι να στηριχτεί ναι να συνεχιστεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία όπου ξεκίνησε πριν 4 χρόνια από τον Θύμιο Καραΐσκο, που όταν ολοκληρωθεί θα έχει αλλάξει πραγματικά τον Δήμο μας, για τον οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο