Τη διαδοχή του θρόνου του φαίνεται πως ετοιμάζει ο βασιλιά Κάρολος καθώς αναστάτωση επικρατεί γύρω από την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδας Mirror.

Ο καρκίνος του Καρόλου – διαγνώστηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες και νοσηλεύτηκε για υπερτροφία του προστάτη – σύμφωνα με πληροφορίες της αγγλικής εφημερίδας εμφανίζεται επιθετικός.

Με αυτό το δεδομένο, σύμφωνα με τον royal expert και συγγραφέα Τομ Κουίν, ο βασιλιά Κάρολος επικεντρώνεται γύρω από ζήτημα της διαδοχής στο βασιλικό θρόνο του γιο του Γουίλιαμ ενώ τον σχεδιασμό του αυτόν τον κρατά «μυστικό» από το δευτερότοκο γιο του, πρίγκιπα Χάρι καθώς διόλου δεν τον εμπιστεύεται.

Η δυσπιστία αυτή, όπως είναι φυσικό προέκυψε μετά τις συνεντεύξεις του Χάρι στα μέσα ενημέρωσης και τις επιθέσεις στη βασιλική οικογένεια στα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Spare».

Σύμφωνα με τον Τομ Κουίν: «Ο Κάρολος γνωρίζει επίσης ότι, ως μελλοντικός βασιλιάς, ο Γουίλιαμ βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού διαδοχής που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή. Οι αξιωματούχοι είχαν υποθέσει ότι ο Κάρολος θα παρέμενε υγιής τουλάχιστον μέχρι τα μέσα των 80 του πριν ο σχεδιασμός διαδοχής χρειαστεί να ξεκινήσει, αλλά στην πραγματικότητα τώρα έχει αρχίσει και δείχνει ίσως ότι ο καρκίνος του είναι πιο επικίνδυνος από ό,τι πιστεύουμε αρχικά».

«Ο σχεδιασμός διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να είναι μέρος του για τον απλούστατο λόγο ότι αν αισθάνεται με οποιονδήποτε τρόπο περιφρονημένος ή δεν του δίνεται αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης». Ο Χάρι προκάλεσε σάλο όταν κυκλοφόρησε το «Spare» καθώς χτύπησε πολλά μέλη της οικογένειάς του», πρόσθεσε ο ειδικός στα θέματα της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας