13 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Γιατί άνθρωπε…

Από τον Άλκη στον 29 χρονό Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια..

Για άλλη μια φορά ο άνθρωπος απέδειξε την κτηνώδη και ζωώδητου φύση. Για άλλη μια φορά ζούμε απάνθρωπες κτηνωδίες και τραγικά γεγονότα που όχι μόνο ντροπή και ξιπασμό προκαλούν.

Ο αθλητισμός είναι παιδεία, προβάλλει το κάλος, προωθεί την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό μεταξύ των συναθλητών αλλά μόνο αυτό δεν τον χαρακτηρίζει στις μέρες μας. Οι φίλαθλοι των ομάδων δεν ξέρουν πως να αναγνωρίσουν την αξία του και να του αποδώσουν τις κατάλληλες τιμές.

Από παιδιά στο σχολείο μαθαίνουμε το «νους υγιής εν σώματι υγιή» και μας καλούν να το κάνουμε πράξη στη ζωή μας. Καθηγητές και γονείς μας παραπέμπουν σε αθλητικές δραστηριότητες και μας μαθαίνουν να εκτιμάμε τους συναθλητές μας,τους φίλους μας όταν παίζουμε ένα παιχνίδι! Μας μαθαίνουν ότι σε κάθε αναμέτρηση δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος αλλά είμαστε ίσοι και όλοι πρέπει να ευχαριστιόμαστε από τη μετοχή μας σε αυτό. Ωστόσο από ότι φαίνεται τίποτα από τα παραπάνω δεν εφαρμόζεται! Όχι μόνο ακυρώνεται η έννοια του αθλητισμού αλλά το χειρότερο οδηγούμαστε σε φανατικές συμπεριφορές και ακρότητες που επιφέρουν ανεπανόρθωτες συμφορές.

Χθες μια μάνα σήκωσε το τηλέφωνο και έμαθα πως το παιδί της βρέθηκε νεκρό από την μαχαίρια ενός χούλιγκαν οπαδού. Γιατί αυτή η μάνα να βιώσει αυτό τον πόνο ,γιατί αυτή η μάνα να χάνει την γη κάτω από τα πόδια της ,γιατί αυτή τη στιγμή να νοσηλεύεται με έμφραγμα στο νοσοκομείο; Γιατί άνθρωπε είσαι κτήνος;

Είναι αδιανόητο εν έτη 2023 να συμβαίνουν τέτοιες αθλιότητες και πόσο μάλλον να μην έχει προλάβει να περάσει καλά καλά ένας χρόνος από τον χαμό του επίσης αδικοχαμένου Άλκη! Και φτάνουμε μετά από λίγους μήνες να μαθαίνουμε για την δολοφονία ενός ακόμη παιδιού. Αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν συνέχεια απλά εμείς δεν τα μαθαίνουμε και ειδικότερα σε αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των οπαδών.

Πάντα φοβόμουν τους φανατικούς οπαδούς.. πάντα όταν μάθαινα πως βρίσκονται στο μετρό φανατικοί με κουκούλες οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας προτιμούσα να καθυστερήσω και να πάρω το επόμενο από φόβο μήπως μου συνέβαινε κάτι! Αυτό είναι όμως ο αθλητισμός, έτσι πρέπει να αισθανόμαστε κάθε φορά που διεξάγεται ένα ματς; Ε λοιπόν, όχι αυτό δεν είναι αθλητισμός…όχι αυτό δεν είναι παιδεία.

Και ύστερα οι αρμόδιες αρχές και υπεύθυνοι τι έκαναν, που βρίσκονταν, πως άφησαν τόσα άτομα με οπλισμό να περάσουν στο γήπεδο; Σε μια χώρα που μπορεί να σε σταματήσει ανά πάσα στιγμή για έλεγχο, να σου επιβάλει κυρώσεις, αφαίρεση διπλώματος και οτιδήποτε άλλο γιατί εδώ δεν έκαναν τίποτα; Μήπως γίνεται κάτι λάθος; Μήπως κάνουμε εμείς κάτι λάθος; Γιατί ένας γονιός να λέει πάλι καλά που δεν πήγε το παιδί μου;

Για τον Άλκη, για το παιδί στη Νέα Φιλαδέλφεια- τον Μιχάλη- για τις μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους …ας σταματήσει όλο αυτό!

Ας αλλάξουμε ! Άνθρωπε δείξε λίγη τσίπα, δείξε λίγη ανθρωπιά μέσα στην ζωώδη φύση σου…

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο