24 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι

Το πιο δροσερό, «μαμαδίστικο» γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι. Με συνταγή του ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μιχαηλίδη.

40′ προετοιμασία
2 ώρες και 30′ αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 10′

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γλυκό ψυγείου με ζελέ βουτάμε ένα ένα τα πτι μπερ στο γάλα και τα στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού 22 εκ. σε μονή στρώση, μέχρι να τον καλύψουμε όλο (αν χρειαστεί, σπάμε μερικά για να καλύψουμε τυχόν κενά).
  2. Χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα, το βούτυρο και την άχνη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα πτι μπερ και τη στρώνουμε με τη σπάτουλα.
  5. Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό, τον έναν φάκελο ζελέ λεμόνι (η συσκευασία περιέχει δύο) και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  6. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
  7. Αφήνουμε στην άκρη και κάθε τόσο ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο το ζελέ.
  8. Τότε, το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τη στρώση με την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  9. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη στρώση ζελέ, την ισιώνουμε με τη σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
  10. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο