LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Γ. Οικονόμου: «Η ΝΔ νοιάζεται για το πώς θα κυβερνηθεί αποτελεσματικά ο τόπος, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ερίζουν για το πρωτείο στην αντιπολίτευση»

Σημεία συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» και τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή:

Η βασική επιδίωξή μας είναι να πάει ο κόσμος στις κάλπες, να επιβεβαιώσει εμφατικά αυτό που επέλεξε την Κυριακή των εκλογών. Να επιβεβαιωθεί και στις επόμενες εκλογές, διότι ξεκινάμε από την αρχή. Η κάλπη είναι άδεια και το βασικό ζητούμενο είναι η Κυβέρνηση που θα έχει ο τόπος.

Οι πολίτες, ψηφίζοντας την Κυριακή, με το αποτέλεσμα που έφεραν, απέδειξαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι απαντήσεις και οι λύσεις στις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Έχουν υπόψη τους όλες τις τοποθετήσεις, κυρίως όμως έχουν υπόψη -και για αυτό θα δουλέψουμε σκληρά να το αναδείξουμε και αυτήν την περίοδο- πως μία πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει στο τραπέζι: η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και το να είναι Πρωθυπουργός και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει κάτι άλλο στο τραπέζι.

Στις εκλογές ψηφίζουμε κυρίως για το ποια θα είναι η Κυβέρνηση. Ψηφίζουμε και για Αντιπολίτευση, για να εκφράσουμε συμπάθειες, αντιπάθειες -ο καθένας ανάλογα με τα κριτήρια που επιλέγει- κυρίως όμως ψηφίζουμε για το ποιος θα διαχειριστεί το μέλλον μας.

Από τη μία βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία που επενδύει στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και από την άλλη βλέπουμε να ερίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στην Αντιπολίτευση, έναν ασυγχώρητο κομματισμό, μια επίμονη, ανυπόφορη αυτοαναφορικότητα και μια ανυπαρξία πρότασης για την προοπτική αυτού του τόπου. Αυτά βλέπουν και οι πολίτες.
Είναι επίκαιρο, όσο ποτέ, το δίλημμα: αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και Μητσοτάκης Πρωθυπουργός ή παραλυσία και ακυβερνησία. Ήταν το μοναδικό δίλημμα από την αρχή αυτής της προεκλογικής εκστρατείας. Λέγαμε -όχι ως ένδειξη αλαζονείας, καπρίτσιο ή καημό- ότι μία ήταν η καθαρή πρόταση διακυβέρνησης, η οποία ήταν και πολύ έντιμη, διότι εμείς δεν υπερασπιστήκαμε, δεν στηρίξαμε, δεν πιστέψαμε στιγμή τα περί απλής αναλογικής. Μαθαίνω τώρα ότι έχουν δεύτερες σκέψεις και κάποιοι άλλοι που ενδεχομένως έκαναν λάθος που επέμειναν. Λέγαμε ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα η πρώτη ύλη για κυβερνήσεις συνεργασίας και αυτό επιβεβαιώθηκε. Άρα δεν ήταν θέμα αλαζονείας, όπως μας κατηγορούσαν, αλλά προϋπόθεσης για τη χώρα. Δεν πολιτευόμαστε με βάση υποθέσεις, αλλά με προϋποθέσεις για να προχωρήσει η χώρα μπροστά.

Σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα που να μην δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε μια ισχυρή αυτοδυναμία που θα οδηγήσει τη χώρα μπροστά για να μπορεί η Ελλάδα να κυβερνηθεί και να αντιμετωπίσει μείζονα ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες των ανθρώπων. Αυτό είναι το βασικό σενάριο, αυτό μας δείχνει η συμπεριφορά των πολιτών στην κάλπη.

Η κάλπη είναι άδεια και πάμε σε μια καινούρια εκλογική αναμέτρηση. Αντί να αναλωθούμε σε αριθμητικές υποθέσεις οριακών καταστάσεων, η δική μας επιδίωξη είναι κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου με σεμνότητα, μετριοπάθεια -όπως το κάναμε και στις εκλογές της 21ης Μαΐου- να πούμε στον κόσμο τι διακυβεύεται και γιατί η δική μας πρόταση εξασφαλίζει την προοπτική της ελληνικής κοινωνίας, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών, των νέων ανθρώπων. Οι νέοι άνθρωποι σήμερα δεν είναι αυτοί που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις να παίζουν ξύλο, δεν είναι αυτοί που θέλουν να βλέπουν μαυρίλα. Είναι εκείνοι που θέλουν να βλέπουν ένα οικοσύστημα που θα τους εξασφαλίσει ότι με τις δεξιότητες που έχουν θα ανταγωνιστούν τους συνομήλικούς τους στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία και το αφήγημά της: δημιουργικό, κοιτάζοντας μπροστά.

Όσον αφορά στο τι διακυβεύεται οι πολίτες πρέπει να συμπεριλάβουν στην κρίση τους ότι η μαζική ψήφος, η εμπιστοσύνη, η επιδοκιμασία στο να είναι ξανά Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαλλάξει τη χώρα από τα οποιαδήποτε σενάρια, περιπέτειες που μπορεί να εγκλωβιστεί εξαιτίας οριακών καταστάσεων. Δεν πάμε όμως με βάση την αριθμητική και τους κινδύνους, πάμε με βάση την προοπτική.
H προσέγγισή μας θα είναι απολύτως πολιτική. Η κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι μια πάρα πολύ σοβαρή και υπεύθυνη διαδικασία που αφορά το μέλλον του τόπου και προσωπικά του μέλλον του κάθε πολίτη και της οικογένειάς του. Με έμφαση στο τι διακυβεύεται, το πρόγραμμά μας, τις προτάσεις μας, το τι Ελλάδα , το τι Πρωθυπουργό, το τι πολιτικούς θέλουμε, θα πολιτευτούμε όλο το επόμενο διάστημα για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η προοπτική που δίνουμε στην Ελλάδα.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο