24 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Γ Συλαίος: Ξεκινήσαμε καλλιέργεια έχοντας απέναντί μας την ξηρασία,το κόστος παραγωγής και την αδιαφορία της πολιτείας (συνέντευξη)

Αβεβαιότητα επικρατεί εν μέσω της νέας καλλιεργητικής περιόδου στον αγροτικό κόσμο.

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην γεωργία, οι υποδομές που δεν ολοκληρώνονται και το υψηλό κόστος παραγωγής κρατούν χαμηλές τις προσδοκίες για μια καλή σοδειά.

 

Ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού  Αγροτικού Συλλόγου Φθιώτιδας Γιάννης Συλαίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Λαμία FM-1 96,2 για να μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον αγροτικό κόσμο.

«Ο καιρός δεν είναι σύμμαχός μας, υπάρχει από τώρα μεγάλη ξηρασία με την  κλιματική αλλαγή να μην χτυπάει πλέον την πόρτα αλλά την έχει ανοίξει.. είναι λες και διανύουμε τον Αύγουστο μήνα», είπε ο κ. Συλαίος.

«Χρειαζόμαστε νερό! Πρέπει να γίνουν κλειστά κυκλώματα άρδευσης  πολύ περισσότερα από όσα σχεδιάστηκαν!«

«Από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης τα χρήματα που μπαίνουν για το βαμβάκι είναι ελάχιστα. Θέλουμε να υπάρχει ένας ισοσκελισμός του φόρου σε όλους τους αγρότες και ανεξαρτήτως του τι καλλιεργεί ο καθένας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο κόστος παραγωγής.»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος ανέφερε ότι «ο υπουργός μας διαβεβαίωσε και περιμένουμε για γίνουν μέχρι το 2025 τροποποιήσεις της ΚΑΠ ενώ για το ζήτημα της ελιάς   μας είπαν ότι έχει κατατεθεί ειδικό σχέδιο …Αναμένουμε!»

Τέλος όσον αφορά στη δημιουργία των φωτοβολταïκών είπε ότι «στις εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας δεν θα έπρεπε να μπαίνουν  όπως είναι οι κάμποι, υπάρχουν κατάλληλες εκτάσεις γης για αυτόν τον σκοπό.Αλλά και εδώ μόνο εμείς δεν ακουγόμαστε. Κυριαρχούν τα μεγάλα συμφέροντα»

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο