13 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Δεύτερες εκλογές: «Κληρώνει» την Πέμπτη για το ντιμπέιτ – Η πρόταση για δύο διαφορετικά

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε να μην υπάρχουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων για τις δεύτερες εκλογές ενώ στο τραπέζι έπεσε και το θέμα του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Την Πέμπτη (1/6) θα ξεκαθαρίσει αν θα γίνει ένα, δύο ή… κανένα.

Ομόφωνα κατά της γνωμοδότησης του προέδρου του ΕΣΡ, κ. Κουτρουμάνου, τάχθηκαν τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Τρίτης (30/5), με αποτέλεσμα να αρθούν οι περιορισμοί στην παρουσία των υποψήφιων βουλευτών στα ΜΜΕ, για τις δεύτερες εκλογές. Μάλιστα, μέσα στην ημέρα, αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική ΚΥΑ που θα επιβεβαιώνει επίσημα την απόφαση.

Από εκεί και πέρα, ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν αυτό του ντιμπέιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεξαγωγή δύο διαφορετικών debates, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας δεν δόθηκε απάντηση.

Στη νέα συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής που θα γίνει την Πέμπτη, 1 Ιουνίου, το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συζητηθεί το θέμα ενώ ανέφερε και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι είναι ανοικτός στην πραγματοποίηση ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο.

Το τι θα συμβεί, εν τέλει, με το debate και αν θα πραγματοποιηθεί ένα, αν θα πραγματοποιηθούν δύο ή δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τα επόμενα 24ωρα.
Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο