24 Μαΐου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

ΕΛΑΣ: Γιατί άλλαξε τώρα ο Αρχηγός – Όλο το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση

Με μια ξαφνική ανακοίνωση έγινε γνωστή η απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ για την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και την τοποθέτηση του Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου στη θέση του Αρχηγού.

Τι οδήγησε στην αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Σκούμα.

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση της αλλαγής του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, το μεσημέρι του Σαββάτου (18/3). Με μια λιτή ανακοίνωση, έγινε γνωστή η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση του Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου στη θέση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Σκούμα. Η εύλογη απορία που «γεννήθηκε» αυτόματα ήταν το γιατί προέκυψε αυτή η αλλαγή. Το Newsbomb.gr καταγράφει το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση για την αλλαγή της ηγεσίας στην ΕΛΑΣ.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στους δρόμους ήταν τεταμένη. Από την αρχή του Μαρτίου οι διαδηλώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη είναι καθημερινές, όμως, καθημερινά είναι και τα φαινόμενα επεισοδίων. Όλα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα έφεραν σε δεινή θέση την ΕΛΑΣ, που απολογούταν διαρκώς για περιστατικά υπέρμετρης αστυνομικής βίας, χρήσης χημικών και βίαιης καταστολής των συγκεντρώσεων. Κατ’ επέκταση, στη θέση του απολογούμενο βρέθηκε και η κυβέρνηση, καθώς οι ανακοινώσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν διαρκείς και επικριτικές.
σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι, αφορά το περιστατικό με τον γερανό της ΕΛΑΣ. Ήδη διατάχθηκε με παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, προκαταρκτική έρευνα για το συμβάν. Επίσης, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα έρευνα από τη ΓΑΔΑ για το περιστατικό. Φαίνεται, λοιπόν, πως όλα τα παραπάνω οδήγησαν στην απόφαση για την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΛΑΣ, με τον Κωνσταντίνο Σκούμα να «πληρώνει το μάρμαρο» και να οδηγείται στην αποστρατεία και τον τίτλο του Επίτιμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της αλλαγής ηγεσίας στην ΕΛΑΣ
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

ΑΕΚ – ΛΑΜΙΑ Live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 19 Μαΐου 2024 / 0 Comments