13 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στη Λαμία: Η Παιδεία Στα Μέσα

Με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ. Συμεών, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου και του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δρ. Δημήτρη Γαλαμάτη
Οι εισηγήσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα:

Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Παιδεία στα Μέσα» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και με τη συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας,  με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, και του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δρ. Δημήτρη Γαλαμάτη.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, ώρα 10.30-13.00, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

Στόχος της ημερίδας είναι να προάγει την «Παιδεία στα Μέσα» για τους πολίτες. Σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται ραγδαία, επηρεάζοντας τον τρόπο που λειτουργούν τα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, η ημερίδα θέτει ως κύριο στόχο να απευθυνθεί στη νέα γενιά και σε όσες/ους την πλαισιώνουν και την υποστηρίζουν (εκπαιδευτικούς και γονείς), όπως και σε κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να ενημερωθεί, να προβληματιστεί και να εξοικειωθεί με τις βασικές έννοιες και τις λειτουργίες των Μέσων, αποφεύγοντας τους κινδύνους και αξιοποιώντας τα οφέλη τους.

Χαιρετισμό, στην έναρξη της ημερίδας, θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, κ. Συμεών, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δρ. Δημήτρης Γαλαμάτης και η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης  Στερεάς Ελλάδας, Δρ. Ελένη Μπενιάτα.

Στις 11:00 ξεκινούν οι εισηγήσεις. Η πρώτη εισήγηση έχει θέμα «Ειδησεογραφικός Γραμματισμός – Παιδεία  στα Μέσα Ενημέρωσης: Ένα απαραίτητο βήμα  για την τυπική/άτυπη εκπαίδευση» και εισηγητής είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παναγιώτου.

H δεύτερη εισήγηση έχει θέμα «Παιδεία για τα Μέσα: Καλές πρακτικές για  το σχολείο του 21ου αιώνα» και εισηγητής είναι η Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης  & Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Παπαδημητρίου.

Η τρίτη εισήγηση έχει θέμα «Παιδεία στα Μέσα – Καλές πρακτικές από  το εξωτερικό» και εισηγήτρια είναι η Προϊσταμένη του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων και  Διαδικτύου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Αικατερίνη Πολύζου.

Η τέταρτη εισήγηση έχει θέμα «Παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο: η σύγχρονη  πρόκληση» και εισηγήτρια είναι η Ψυχολόγος, MSc, Ακαδημαϊκή Υπότροφος ΕΚΠΑ,  ΠΜΣ Στρ. Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας, Υποψ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Δομές «Φιλικές» για Εφήβους/Νέους, Βασιλική Μπούμπα.

Η πέμπτη εισήγηση έχει θέμα «Διαδικτυακά Φαινόμενα της σύγχρονης εποχής και πρακτικές αντιμετώπισης» και εισηγητής είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλειος Παπακώστας.

Η έκτη εισήγηση έχει θέμα «Fake News και παραπληροφόρηση: Ο ρόλος  και η αξία των δημοσιογράφων στην εποχή  των social media» και εισηγητής είναι ο δημοσιογράφος και Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Ανδρέας Παναγόπουλος.

Η ημερίδα θα κλείσει με τον κύκλο των συμπερασμάτων από τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δρ. Δημήτρη Γαλαμάτη.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο