24 Μαΐου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Η απάντηση της 5ης ΥΠΕ για το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Με αφορμή βίντεο που δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  σχετικά με τη στέγη του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας και τη δήθεν αστοχία του έργου αποκατάστασης της στέγης που εκτέλεσε πρόσφατα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε προγραμματική σύμβαση με την 5ηΥ.Πε. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνονται τα εξής προς αποκατάσταση της πραγματικότητας:

– Το έργο που ζητήθηκε και αποφασίστηκε να εκτελέσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αφορούσε αποκλειστικά και μόνο στο Δυτικό Κτίριο του Κέντρου Υγείας και όχι στο σύνολο των τριών Κτιρίων.

– Η στέγη του συγκεκριμένου Κτιρίου στο οποίο εκτελέστηκε το σχετικό έργο, ουδέποτε διαπεράστηκε από την πρόσφατη ή άλλη βροχόπτωση. Αντιθέτως, λειτούργησε αποτελεσματικά για την απόλυτη στεγάνωση του κτιρίου.

– Οι εικόνες που έδειξε ο εν λόγω υποψήφιος στο βίντεο που δημοσίευσε, προέρχονται από το Μεσαίο Κτίριο, στο οποίο ως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποιο έργο.

– Το έργο της αποκατάστασης της στέγης του Δυτικού Κτιρίου είχε προϋπολογισμό 157.200€ και όχι 500.000€, όπως εσφαλμένα ή ψευδώς ειπώθηκε.

– Ο υποψήφιος δε ζήτησε ενημέρωση από τη Διοίκηση της 5ηςΥ.Πε. για το σχετικό έργο ή για άλλο παρόμοιο θέμα, ώστε να αποκτήσει έγκυρη πληροφόρηση, η οποία και θα του παρείχετο προθύμως.

– Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι η ΚΤΠ (Κτιριακές Υ  Υποδομές Α.Ε. σε συνεργασία με την 5ηΥ.Πε., υλοποιούν την εκπόνηση μελετών  προκειμένου να κατασκευασθεί και η στέγη  του Μεσαίου Κτιρίου, προϋπόθεση η οποία ακολουθεί την προηγούμενη κατασκευή για λόγους στατικότητας και ασφαλείας. Για την επίσπευση της συνολικής ολοκλήρωσης του έργου, ξεκινήσαμε από το Μάιο του 2023 τις κατάλληλες πρόδρομες μελέτες ενώ η προαπαιτούμενη κατασκευή παραδόθηκε πρόσφατα.  Οι ανωτέρω μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και παραδίδονται άμεσα, προκειμένου να προχωρήσουμε στην κατασκευή.

– Κύριο μέλημά μας, από την πρώτη στιγμή, ήταν και είναι η ασφάλεια του Ιατρονοσηλευτικού Προσωπικού παράλληλα με την εξασφάλιση της Ιατρικής και Φαρμακευτικής Περίθαλψης στους πολίτες κάτι το οποίο επετεύχθη κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με την αμέριστη στήριξη των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας τους οποίους και ειλικρινά ευχαριστούμε.

– Δόκιμο θα ήταν για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να αποσύρει το εν λόγω βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία το δημοσίευσε αναδημοσιεύοντας αντ’ αυτού το παρόν Δελτίο Τύπου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΥΠΕ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

ΑΕΚ – ΛΑΜΙΑ Live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 19 Μαΐου 2024 / 0 Comments