23 Απριλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Η βραβευμένη για καινοτόμα εφαρμογή ομάδα «Bimo» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην εκπομπή «Πρωϊνο στο Λαμία FM-1 96.2»

Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα την Λαμία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει εξωστρέφεια, έρευνα και υψηλή πρόσθετη αξία. Ότι δηλαδή θα έπρεπε να χαρακτηρίζει όλα τα πανεπιστήμια της χώρας.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το πρώτο βραβείο στο Μαραθώνιο Τεχνολογίας με μια καινοτόμο εφαρμογή που επιχειρεί να προτρέψει τους πολίτες να χρησιμοποιούν μέσα μετακίνησης φιλικά στο το περιβάλλον και να επιβραβεύονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η σκέψη, ο σχεδιασμός και τελικά το πρώτο βραβείο ανήκουν στην ομάδα «Bimo» του τμήματος που σήμερα βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωινό στο ΛΑΜΙΑ FM-1 96.2» με τον Νίκο Έλληνα και την Βιβιάννα Κορμαζοπούλου ,παρουσιάζοντας την εφαρμογή για την οποία προσδοκούν να υπάρξει και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Η Μαρία Τζανάκη, Χρυσή Τουχτίδου, Μαριάννα Καλαϊτζή και ο Βασίλειος Μερμικλής είναι από τους φοιτητές που έχουν τους καθηγητές τους μέντορες και «εκμεταλλεύονται» κάθε δυνατότητα που δίνεται για έρευνα και δημιουργία.

Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στο ΛΑΜΙΑ FM-1 96.2 εξέφρασαν τις απόψεις τους για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο