21 Ιουνίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς – «Θα κριθεί από τον λαό»

Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, λίγη ώρα μετά την καταδικαστική απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Παππάς διώκεται για μια υπόθεση η οποία έβαλε χρήματα στα δημόσια ταμεία, είπε τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στα ειδικά δικαστήρια πηγαίνουν άνθρωποι που έχουν καταχραστεί χρήμα στην προκειμένη περίπτωση γέμισαν τα δημόσια ταμεία με χρήμα από την απόφαση αυτή, να γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Και αναρωτιέμαι όσοι υπάρχουν έξω και διασπαθίζουν δημόσιο χρήμα τι απόφαση θα έπρεπε να πάρει το ειδικό δικαστήριο».
Κατέστησε σαφές ότι ο Νίκος Παππάς θα είναι υποψήφιος και θα κριθεί από τον ελληνικό λαό, την ψήφο του οποίου θα ζητήσει, προσθέτοντας πως και η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου θα κριθεί από τον λαό στο πλαίσιο των εκλογών.

Αναφερόμενη μάλιστα στην υπόθεση της κ. Νικολάου η κ. Τσαπανίδου επεσήμανε ότι «δεν συγκρίνονται οι δύο περιπτώσεις καθώς η κ. Νικολάου κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα.

Πλήρη στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ
Την πλήρη υποστήριξή του στον πρώην υπουργό εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια με τριετή αναστολή.

«Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια.

Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει πως «αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;

Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;

Ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού.

Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση
Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ, ενώ απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν από το γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Oμόφωνα το Δικαστήριο διαβίβασε στον εισαγγελέα την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα για περαιτέρω έρευνα.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο