24 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Με κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης διαμήνυσαν: «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας –  Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 20 Ιούνη εργατικά σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!».

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα, τους κεφαλαιοκράτες» και «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την γραμματέα του Κώστα Γκιουλέκα, υφυπ. Μακεδονίας – Θράκης, στην οποία μετέφεραν την απαίτηση για άμεση απόσυρση της εγκληματικής τροπολογίας της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ.

Με την κινητοποίηση διαμήνυσαν ότι η κυβερνητική τροπολογία «δεν θα περάσει. Θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Θα μείνει στα χαρτιά».

 

Τα Συνδικάτα Τροφίμων – Γάλακτος – Ποτών Κ. Μακεδονίας, Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Τύπου – Χάρτου Κ. Μακεδονίας, Φαρμάκου Κ. Μακεδονίας, Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων «Pfizer Hellas», ΣΕΤΕΠΕ, Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδος, Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Σκλαβενίτη» Βορείου Ελλάδας, Εργαζομένων «Praktiker» (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Εργαζομένων του Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης, ΕΝΙΘ, Υπαλλήλων του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΠΘ σημειώνουν στο κάλεσμά τους:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, πριν καν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, επιχειρεί να ολοκληρώσει με τροπολογία το έγκλημα! Σε μια επίδειξη πραγματικής πολιτικής αλητείας, την Τρίτη έφερε τροπολογία με στόχο να ξεμπερδέψει μια και καλή με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, κλείνοντας οριστικά το εργοστάσιο και ξεπουλώντας τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, δηλαδή από τη μια πετάει στην ανεργία τους εργάτες, ξεσπιτώνει εκατοντάδες οικογένειες, και από την άλλη διαμορφώνει το έδαφος για πιθανό Βιομηχανικό Ατύχημα στην περιοχή.

Η κίνηση αυτή αποδεικνύει πως η κυβέρνηση τα βρήκε σκούρα από τον ανυποχώρητο πολύχρονο αγώνα των εργαζομένων, από την τεράστια αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από τον λαό σε όλη τη χώρα.

Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει το νέο έγκλημα ενάντια στη ΛΑΡΚΟ».

Επίσης το ΔΣ της ΕΝΙΘ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ «που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη διασφάλιση της επαναλειτουργίας του εργοστασίου και την εξασφάλιση της εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων».

Οι Μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, «εκφράζουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν εδώ και τέσσερα χρόνια για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων».

Επίσης τα Σωματεία Μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, σε ανακοίνωσή τους τονίζουν, «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας, τα δεκάδες εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που μέσα από το υστέρημα τους μας προσέφεραν οικονομική ενίσχυση για τις ανάγκες του αγώνα μας! Σας δίνουμε υπόσχεση, ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο, ώστε τα χρήματά σας να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κι αυτός ο τρόπος αυτήν την στιγμή, δεν είναι άλλος από το να δοθούν στους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ για την ενίσχυση του αγώνα τους, μαζί με επιπλέον ποσό που θα προστεθεί από τα ταμεία των τριών σωματείων μας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».

902.gr

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο