24 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Μουσακάς με κοτόπουλο, μελιτζάνες και κασέρι

Ένας διαφορετικός μουσακάς με φιλέτο κοτόπουλου, ώριμες ντοματούλες και κασέρι Ξάνθης, ζουμερός και απολαυστικός – ό,τι πρέπει για τα κυριακάτικα τραπέζια του καλοκαιριού.

45′ προετοιμασία
2 ώρες ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 45′

Υλικά
Μερίδες: 6
Για τη σάλτσα ντομάτας
2,5 κιλά ώριμες ντομάτες, τριμμένες
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον μουσακά
1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
8-10 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ.
600-700 γρ. κασέρι Ξάνθης, τριμμένο
250 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σάλτσα ντομάτας
Για να ετοιμάσουμε τον μουσακά με κοτόπουλο, μελιτζάνες και κασέρι σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Μουσακάς
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζοντίως στη μέση.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 ml από το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα σε δόσεις, μόλις για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά.
Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα σχετικά μεγάλο και βαθύ ταψί απλώνουμε σάλτσα ντομάτας μέχρι να καλύψουμε τον πυθμένα του και σκορπίζουμε από πάνω κασέρι.
Καλύπτουμε με μία στρώση μελιτζάνες και μία στρώση φιλέτα κοτόπουλου.
Επαναλαμβάνουμε με σάλτσα ντομάτας, κασέρι, μελιτζάνες και κοτόπουλο, άλλες δύο φορές.
Τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και το υπόλοιπο κασέρι.
Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό να γίνει χλιαρό πριν το σερβίρουμε σε μερίδες.

Στο ποτήρι μας : Αγιωργίτικο! Κομψές Νεμέες δεξαμενής ή με μικρό πέρασμα από βαρέλι, σχετικά φρέσκες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο