14 Ιουνίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή – Ολοκληρώθηκε η διαδικασία, τα επόμενα βήματα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, το απόγευμα της Τρίτης (23/5) βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά τον αρχηγό του πρώτου κόμματος στις Εκλογές 2023, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, τώρα ήρθε η σειρά του τρίτου σε δύναμη κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου έτσι ώστε να πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Ανδρουλάκης όπως αναμενόταν, δεν δέχθηκε τη διερευνητική εντολή, όπως έκανε νωρίτερα σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας δίαυλος επικοινωνίας και περιθώριο συνεργασίας των κομμάτων, ο κύκλος της παράδοσης των διερευνητικών εντολών ολοκληρώνεται απόψε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
«Κατά το Σύνταγμα είστε ο επόμενος, εφόσον ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας δεν θεωρούν ότι υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Επομένως παρέδωσαν τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την οποία παραδίδω σε εσάς», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον κ. Ανδρουλάκη.

«Κυρία πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Για αυτό επιστρέφω άμεσα την εντολή», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο λαός εξέφρασε την ανάγκη για ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη δύναμη για να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Να διασφαλίσει κοινωνικό κράτος δημόσιας υγείας και παιδείας και να υπηρετήσει σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Στην προσπάθεια αυτή, θέλω να διατηρήσω καθαρά τα χέρια μου», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η κ. Σακελλαροπούλου απάντησε: «Επομένως θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο