Σε χρόνο μηδέν γίνεται αυτή η τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Χρησιμοποιούμε μείγμα από τυριά της αρεσκείας μας και μια μικρή ποσότητα γιαουρτιού που δίνει ωραία γεύση αλλά και υφή στην πίτα.
15′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 8
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί.
Μυστικά
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό κ.λπ.)
- Για να κάνει κρούστα η πίτα, κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε την πίτα πριν τη βάλουμε στον φούρνο.
- Μπορούμε να την κάνουμε και χωρίς μίξερ. Απλώς ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα για να μην κάνει σβόλους το αλεύρι.
- Καλύτερα να μην επιλέξουμε μόνο πολύ αλμυρά τυριά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.