Πανεύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι

Facebook

Σε χρόνο μηδέν γίνεται αυτή η τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Χρησιμοποιούμε μείγμα από τυριά της αρεσκείας μας και μια μικρή ποσότητα γιαουρτιού που δίνει ωραία γεύση αλλά και υφή στην πίτα.

15′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα χωρίς φύλλο, ξεκινάμε θρυμματίζοντας τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  3. Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
  4. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  6. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  7. Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί.

Μυστικά

 

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό κ.λπ.)
  • Για να κάνει κρούστα η πίτα, κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε την πίτα πριν τη βάλουμε στον φούρνο.
  • Μπορούμε να την κάνουμε και χωρίς μίξερ. Απλώς ανακατεύουμε προσεκτικά το μείγμα για να μην κάνει σβόλους το αλεύρι.
  • Καλύτερα να μην επιλέξουμε μόνο πολύ αλμυρά τυριά.

 

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick