22 Μαΐου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Πολλές καταγγελίες σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία για την “απόβαση” Ιταλών κυνηγών

Έρχονται μέσω τουριστικών πρακτόρων και πολλές φορές δεν σέβονται ούτε τα θηράματα ούτε τον τόπο. Υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγελία σύμφωνα με την οποία την 21η Μάϊου, στο Καλεσμένο κοντά στη Λίμνη των Κρεμαστών, εμφανίστηκαν σε περίοδο που δεν επιτρέπεται σκοτώνοντας δεκάδες πουλιά που μεταφέρουν σε οχήματα-ψυγεία. 

Η απόβαση των Ιταλών κυνηγών τα τελευταία χρόνια δημιουργεί αντιδράσεις ενώ οδηγεί σε δεκάδες καταγγελίες προς την ελληνική θηροφυλακή σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγητικού Συλλόγου Λαμίας Γιάννη Καρέλη καθώς πολλές φορές τα θηράματα είναι απαγορευμένα ενώ κυνηγούν σε περίοδο που δεν επιτρέπεται. Μόδι Αμφίκλειας, Στυλίδα και Υπάτη έχουν γίνει καταγγελίες και έλεγχοι πολλές φορές.

Τα χαρτιά τους είναι νόμιμα όπως συμβαίνει αντίστοιχα με Έλληνες κυνηγούς που πηγαίνουν σε άλλες χώρες με τον ίδιο τρόπο με την διαφορά όμως ότι οι Ιταλοί επιδεικνύουν ασέβεια προς τον τόπο που τους “φιλοξενεί”.

Έρχονται οργανωμένα με οχήματα ψυγεία και για κάποιο διάστημα πηγαίνουν σε πολλές περιοχές τακτική που είναι γνωστή ,ξεκαθαρίζει όμως ότι επειδή ο έλεγχος αυτός είναι αρμοδιότητα της θυροφυλακής είναι απαραίτητο όταν ένας πολίτης ή κυνηγός εντοπίσει κάτι να ειδοποιήσει άμεσα. Μπορεί να είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες όμως δεν γίνονται στο χρόνο που πρέπει με αποτέλεσμα…να μην υπάρχει αποτέλεσμα αφού όταν φτάνουν δεν βρίσκουν κανέναν.

 

Η καταγγελία που υπάρχει επώνυμα στο διαδίκτυο δεν είναι σε γνώση των τοπικών φορέων. Παραθέτουμε το κείμενο όπως έχει δημοσιευτεί.

Σε επικοινωνία που είχε ο ΛΑΜΙΑ FM-1 τόσο με τον δήμαρχο Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκη όσο και με τον αντιπερειφεριάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασσιό ,δεν είχαν γνώση του περιστατικού αφού επίσημη καταγγελία δεν υπάρχει.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας επιμένει ότι η καταγγελία πρέπει να γίνει έκεινη την στιγμή για να μην χάνεται χρόνος.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα ,την εικόνα δηλαδή με τα ” θηριώδη” τζιπ που οργώνουν την ελληνική ύπαιθρο πυροβολώντας αδιακρίτως ότι πετάει καταγράφεται στην Ήπειρο και την Θεσπρωτία με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

ΑΕΚ – ΛΑΜΙΑ Live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 19 Μαΐου 2024 / 0 Comments