13 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Πράσινο και Μωβ: Η Έφη Γρίβα επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Φθιώτιδα

Μια προσπάθεια ενοποίησης του Πράσινου Χώρου στην Ελλάδα επιχειρείται με τη κάθοδο της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ, στα χνάρια  των Greens EFA, που προέκυψε μετά από πολύ δύσκολες και μακρόχρονες διαπραγματεύσεις και υπό το άγρυπνο βλέμμα και την καθοδήγηση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, φιλοδοξεί να μπει στη Βουλή και να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, όσο και τις πολιτικές επιλογές αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ συμμετέχει στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου με 259 υποψηφίους στις 59 περιφέρειες και ένα πλήρες και με σημαντικά άτομα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με επικεφαλής τον Πέτρο Στάγκο,ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ και διευθυντή του Κέντρου Συγκλήτου ΑΠΘ για ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό.

Συνεπικεφαλής της συμμαχίας είναι οι Δομήνικος Χρυσίδης (επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας), Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης και Βασιλική Γραμματικογιάννη (δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα), Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Εύβοια σε μια κίνηση μεγάλου συμβολισμού που τονίζει τη σημασία που δίνεται στην αναγέννηση της περιοχής που αφέθηκε να καταστραφεί από την πυρκαγιά.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Φθιώτιδα  είναι η Έφη Γρίβα , φιλόλογος και πρώην Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας ενώ στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει μαζί με τους Αποστολόπουλο Νικόλαο,ιδιωτικό υπάλληλο, Ντεμτσε Ελισαμπέτα, νοικοκυρά και Λουκόπουλο Ηλία,Διευθυντή Πολιτιστικής ΑΜΚΕ.

Επίσης οι Λαμιώτες Γιάννης Κούτσικος ,ιδιωτικός υπάλληλος και δρομέας μεγάλων αποστάσεων και Δημήτριος Κοντογιάννης ,καθηγητής Μουσικής και συνθέτης κατέρχονται υποψήφιοι βουλευτές στους νόμους Εύβοιας και Χανίων αντίστοιχα ενώ η Όλγα Στεφανή ,Δικαστική Επιμελήτρια και Συντονίστρια της Συντονιστικής Επιτροπής της συμμαχίας καταγόμενη από το Λιτόσελο Φθιώτιδας, βρίσκεται στη τρίτη θέση του ψηφοδελτίου στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η συμμαχία του Πράσινο & Μωβ αποτελείται από στελέχη και πολίτες επτά πολιτικών δυνάμεων:Πράσινοι, Πειρατές, Οικολογία-Πράσινη Λύση, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος-Οικοφεμινιστικό Quίνημα.

Ταυτόχρονα έχει την επίσημη υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, του Ευρωπαϊκού Κόμματος Βολτ, του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πειρατών καθώς και των Ευρωβουλευτών της Ομάδας Πράσινοι/ΕFA.

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο