24 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Π. Πολίτης: Προετοιμαζόμαστε για σύγκρουση – Θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη (VIDEO)

«Τους δείξαμε ότι αντέχουμε. Ο,τι κι αν ψηφίσουν εκεί μέσα, θα το κάνουμε κουρελόχαρτο», τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα της ψήφισης της κατάπτυστης τροπολογίας.

Υπογράμμισε πως οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες συζήτησης και οργάνωσης των επόμενων βημάτων στον αγώνα που συνεχίζεται.

«Ετοιμαζόμαστε για σύγκρουση», διαμήνυσε επαναλαμβάνοντας πως οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν τις δουλειές και τα σπίτια τους.

«Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη» τόνισε.

Με μια μεγάλη σε όγκο αλλά και διάρκεια συγκέντρωση στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, έχοντας στο πλευρό τους εκατοντάδες συνδικάτα, φορείς, χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, «κουρέλιασαν» την κατάπτυστη τροπολογία, με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει «λουκέτο» στην επιχείρηση και να τους πετάξει στην ανεργία.

Η τροπολογία μπορεί να ψηφίστηκε, ωστόσο οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι θα μείνει στα χαρτιά, «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ καμίνια, μηχανές θα τ’ ανάψουνε ξανά!»

Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε στις περιοχές μας και να μη γίνουμε εσωτερικοί μετανάστες», είπε ο Γιώργος Σελεβάκος, πρόεδρος του Σωματείου στα Μεταλλεία Χαλκίδας, καλώντας σε συνέχιση της πάλης.

Με συνθήματα, τραγούδια και χορούς, ξεκαθάρισαν πως δεν κάνουν πίσω.

Το χειροκρότημα των διαδηλωτών απέσπασε ένα αυτοσχέδιο τραγούδι για τη ΛΑΡΚΟ, το οποίο γράφτηκε αυτές τις μέρες που οι εργαζόμενοι αγωνίζονται ενάντια στην κατάπτυστη τροπολογία:

Κι ήρθε ο καιρός ο δύσκολος

Όξω να μας πετάξουν

Μα μεις κρατάμε τη φωτιά

Να ρθουν να δοκιμάσουν

Ψηφίστε νομοσχέδια να πάνε στα σκουπίδια

εμείς σας λέμε κύριοι…. δικό σας!

Η μεγάλη αυτή διαδήλωση ξεκίνησε από το πρωί, όταν στις 11 ξεκινούσε η παναττική στάση εργασίας που είχαν πάρει όλα τα Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής και Σαλαμίνας), με τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση την μαζική συμμετοχή. Στάση εργασίας προκηρύχθηκε και για το Δημόσιο, τόσο στην Αττική όσο και στη Στερεά. Εργατικά Κέντρα από τη Στερεά και την Εύβοια είχαν πάρει αποφάσεις για απεργία και στάσεις εργασίας. Ετσι, δίπλα στα λεωφορεία που ξεκίνησαν από τη Λάρυμνα και τα γύρω χωριά, τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια και τη Βοιωτία, κατέφθασαν και οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα. Μια τεράστια κινητοποίηση, που πήρε τη σκυτάλη από την έκτακτη συγκέντρωση της περασμένης Τρίτης, όταν η κυβέρνηση ξεφούρνιζε την ελεεινή της τροπολογία για το λουκέτο της ΛΑΡΚΟ.

Με το συλλαλητήριο αυτό, ένα είναι σίγουρο: Το έργο της κυβέρνησης, παρά την ψηφισμένη πια τροπολογία γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν ακόμα περισσότερα όπλα, πιο στέρεη την παλλαϊκή αλληλεγγύη για να μείνουν στις δουλειάς και στα σπίτια τους, για να μην τολμήσει κανένας να τους κουνήσει ούτε «ρούπι»!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

902.gr
Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο