24 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Στη φυλακή 26χρονος που προσπάθησε να βιάσει 14χρονη στη Λάρισα

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών και ξέσπασε σε κλάματα για την τύχη του ΑμεΑ αδερφού του που δεν θα μπορεί να τον φροντίζει

Στη φυλακή επέστρεψε χθες, μετά την εκδίκαση της υπόθεσής του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, νεαρός άντρας, ο οποίος επιχείρησε να βιάσει 14χρονη σε πάρκο. Ξέσπασε σε κλάματα ακούγοντας την ποινή που του επιβλήθηκε και συνειδητοποιώντας ότι από τη φυλακή δεν θα μπορεί να βοηθήσει τον ΑμεΑ ετεροθαλή αδερφό του, στον οποίο ο ίδιος είναι δικαστικός συμπαραστάτης.

Ένα οικογενειακό δράμα ξετυλίχθηκε χθες στη δικαστική αίθουσα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, με κατηγορούμενο νεαρό Λαρισαίο, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο αποπειράθηκε να βιάσει μια 14χρονη.

Το περιστατικό έγινε μεσάνυκτα της 6ης Οκτωβρίου, σε πάρκο σε συνοικία της Λάρισας. Εκεί ο 26χρονος βρήκε την 14χρονη. Ηταν σε κατάσταση μέθης, της επιτέθηκε, την έριξε κάτω και επιχείρησε να τη βιάσει.

Η 14χρονη έβαλε τις φωνές. Καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια. Εισακούστηκε από γείτονες που κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Αρχικώς ο δράστης διέφυγε, μετά από τρεις περίπου ώρες συνελήφθη και έκτοτε κρατείται.

Ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο συνεχίστηκε μετά από διακοπή κατέθεσε χθες ο κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού. Παραδέχθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και δεν γνώριζε τι έκανε και εμφανίστηκε μετανιωμένος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε και φέρεται να έπαιξε τον ρόλο του στην αποτρόπαια πράξη. Δεν γνώρισε πατέρα, ενώ η μητέρα του ήταν αδιάφορη αφήνοντάς τον ουσιαστικά να μεγαλώνει μόνος του. Εχει έναν ετεροθαλή αδερφό, από άλλον πατέρα, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία και ουσιαστικά ο 26χρονος είναι εκείνος που τον φροντίζει. Εχει οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης και καλύπτει κάθε του ανάγκη. Ολο αυτό το διάστημα που ο ίδιος είναι φυλακή, το βάρος της φροντίδας, έχει επωμιστεί ο θείος του, που όμως είναι επίσης άτομο με αναπηρία.

«Ο αδερφός μου δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμένα», η έννοια του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δέκα ετών χωρίς αναστολή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Στο άκουσμα της ποινής ξέσπασε σε κλάματα. «Είστε ένα κλασικό παράδειγμα ανθρώπου που εκ των υστέρων αντιλαμβάνεται τι έκανε. Είναι όμως αργά. Για ένα μικρό κορίτσι, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ σοβαρές. Μπορεί να φοβάται ακόμη και να κυκλοφορήσει. Αν υπάρχει μία περίπτωση να βελτιωθείτε είναι αυτή», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενος στον 26χρονο που ξέσπασε σε κλάματα.

Λίγη ώρα αργότερα, φορώντας χειροπέδες, προσπαθούσε να χαιρετίσει τον επίσης ΑμεΑ θείο του έξω από το δικαστήριο και να του δώσει οδηγίες για τη φροντίδα του αδερφού του.

Το δικαστήριο του επέβαλλε επίσης δικαστικά έξοδα 1.600 ευρώ.

taxydromos.gr

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο