LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Τέμπη – Συνήγορος πολυτραυματία: Γιατί επί 12,5 λεπτά δεν αντιλήφθηκαν τα 2 τρένα στην ίδια γραμμή

Τι συνέβη και δεν έγινε αντιληπτό ότι οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν στην ίδια γραμμή με συνέπεια να συγκρουστούν

Απαντήσεις στο ερώτημα πώς δεν έγινε αντιληπτό ότι επί 12,5 λειπτά οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν στην ίδια γραμμή, ζήτησε να δοθούν από την πλευρά του κατηγορουμένου σταθμάρχη, ο δικηγόρος πολυτραυματία της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, Γιώργος Μπαρτζώκης. Επίσης σημείωσε πως υπάρχουν συνεχείς καταγγελίες για το τι γινόταν επί δύο ημέρες στον σταθμό της Λάρισας….

«Στον πίνακα, όταν μπαίνει ένα τρένο στην ίδια ακριβώς γραμμή με αντίθετη φορά, δηλαδή υπάρχουν δύο στην ίδια γραμμή, “χτυπάει” ένα λαμπάκι επί δωδεκάμιση λεπτά. Πρέπει να μας δικαιολογήσει γιατί σε τόσο χρόνο δεν αντιλήφθηκε τον ήχο και το φως που σημαίνει ότι βρίσκεται στην ίδια γραμμή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μας έρχονται πληροφορίες από διάφορους που ήταν εκεί παρόντες στη διαδικασία. Χθες, αποδείχθηκε ότι στη βάρδια ήταν τρεις σταθμάρχες. Δεν μπορούσε να ήταν μόνος του εκεί ένας. Αυτό το λέει ο επιθεωρητής. Αυτή την πληροφορία δώσαμε από την αρχή και εγώ και ο κύριος Κούγιας. Διότι φαίνεται στον πίνακα (στα λαμπάκια) όταν μπαίνει ένα τρένο στην ίδια ακριβώς γραμμή με αντίθετη φορά, δηλαδή δύο στην ίδια γραμμή, “χτυπάει” ένα λαμπάκι επί δωδεκάμιση λεπτά. Πρέπει να μας δικαιολογήσει γιατί σε τόσο χρόνο δεν αντιλήφθηκε τον ήχο και το φως που σημαίνει ότι βρίσκεται στην ίδια γραμμή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση.

«Επομένως, το υλικό των καμερών το οποίο αξιολογείται συνεχόμενα, δεν είναι μόνο αν πηγαινοέρχονταν κάποιοι σιδηροδρομικοί με ποτήρια στα χέρια, μέσα, πέριξ ή έξω από το σταθμό ή αν ακουγόταν τραγούδια. Αυτό και οι περίοικοι το λένε. Εμείς δεν είπαμε ότι ο σταθμάρχης ήταν στο γλέντι. Εμείς είπαμε ότι γινόταν οχλαγωγία και υπήρχε μουσική. Αυτή είναι η καταγγελία, για εκείνη τη διαδικασία. Αλλά πείτε μου εσείς πώς δικαιολογεί στην απολογία του τα δωδεκάμιση λεπτά που χτυπούσε ο ήχος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το αν ο σταθμάρχης ήταν στο πόστο του, δηλαδή ήταν στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού, μπορεί κάλλιστα να ελεγχθεί από το GPS του κινητού του. Που βρισκόταν το κινητό του εκείνη την ώρα, μετακινούνταν; Αλλά, σύμφωνα με το γεγονός ότι είχαν οριστεί οριστεί τρεις σταθμάρχες. Μπορείτε να μου πείτε που ήταν οι άλλοι δύο; Εγκληματική αμέλεια.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, οποίος ξηλώθηκε χθες, το επιβεβαιώνει την πληροφορία Κούγια, για τρεις σταθμάρχες, οι οποίοι δεν ήταν στη θέση τους. Και εγώ ρωτάω: μήπως με τις πληροφορίες που μας ήρθαν συνδυαζόταν με ένα είδος γιορτής, και μέσα στη γιορτή αυτή είχαν ξεχαστεί; Αυτή είναι η δική μας άποψη, δεν κατηγορούμε κανέναν.

Οι θαμώνες της διπλανής καφετέριας του σιδηροδρομικού σταθμού γνωρίζουν πολλά. Εκεί πρέπει να εστιαστούν τώρα οι έρευνες, στο τι έγινε εκείνη τη βραδιά. Εγώ το λέω και το επαναλαμβάνω ότι είναι ένα είδος τόπου εγκλήματος. O σιδηροδρομικός σταθμός πρέπει να σφραγιστεί και να ελεχθεί εκτενώς. Ο κόσμος διψάει για να μάθει την αλήθεια. Δεν πρέπει να του κρύβουμε την αλήθεια».

«Να λάμψει η αλήθεια»

Ο κύριος Μπαρτζώκης ανέφερε μεταξύ άλλων, πώς ο σταθμάρχης δεν είπε όλη την αλήθεια στην απολογία του, παίρνοντας ένα μέρος της ευθύνης.

«Tο κλειδί γυρίζει μόνο μέσα από το σταθμαρχείο. Επομένως πήρε εντολή να μην το γυρίσει από τον σταθμάρχη ο κλειδούχος. Αυτό λέμε από την αρχή. Αλλά αυτό είναι εύκολο να αποδειχτεί όταν θα διατάξει η κυρία ανακρίτρια να ανοίξουν το GPS του κινητού του για να δούμε σε ποιο χώρο βρίσκονταν.

Έχουμε κάνει παράσταση για στήριξη κατηγορίας από ένα εντολέα μου πολυτραυματία. Εμείς δεν έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία ακόμα.

Από τη στιγμή της ενασχόλησής μας με την υπόθεση, πάρα πολλοί λένε πάρα πολλά για τον σταθμό, τα οποία αν μου πείτε να σας τα πω, θα μου ζητήσετε αποδείξεις (…) Ας περιμένουμε τις εξελίξεις. Εδώ είμαστε. Υπάρχει μια απόφαση για την προσωρινή κράτηση του σταθμάρχη. Δεν είπε όλη την αλήθεια, από ότι βλέπω, μέσα στην απολογία του. Είπε ότι πήρε ένα μέρος της ευθύνης. Δηλαδή ποιους άλλους πρέπει να δώσει ο κύριος σταθμάρχης; Τους διπλανούς του σταθμάρχες των Νέων Πόρων ή Παλαιοφαρσάλων; Ή να δώσει τους δύο σταθμάρχες που είχαν οριστεί από τον επιθεωρητή, όπως είπε, που έφυγαν από τη βάρδια τους και δεν ξέρουμε πού πήγαν. Γιατί η πληροφορία που μας ήρθε μας για την οχλαγωγία ήταν γενικώς στο σταθμό, όχι για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Η συγγνώμη που ζήτησε πρωθυπουργός χθες είναι μια πολύ καλή πράξη, διότι η συγγνώμη πρέπει να δίνεται σε όλους αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους και στους τραυματίες.

Όμως δεν φταίει μόνο αυτή η σημερινή πολιτική ηγεσία για πολιτικές αποφάσεις, επαναλαμβάνω. Φταίνε όλοι οι προηγούμενοι που με το σύστημα τηλεδιοίκησης -που και αυτό έχει βέβαια κάποια προβλήματα- δεν μπήκε σε λειτουργία. Το τρένο αυτό το περνάμε και εμείς σχεδόν κάθε εβδομάδα. Καταλαβαίνετε που μπορεί να βρισκόμασταν και εμείς μέσα εκεί».

πηγη : newsbomb

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο