Λεκτική επίθεση από διαδηλωτή δέχθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία της στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για την Άμυνα και την Ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, η ομιλία της προέδρου της Κομισιόν διακόπηκε απότομα από έναν άνδρα ο οποίος την χαρακτήρισε εγκληματία σχετικά με όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας κατά των Παλαιστινίων.

«Κατηγορείστε για υποβοήθηση της γενοκτονίας στη Γάζα» ακούγεται να λέει ο άνδρας. «Έχετε εκφράσει την απόλυτη υποστήριξή σας στο Ισραήλ κατά την έναρξη αυτής της γενοκτονίας! Το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης είναι στα χέρια σας».

Δείτε το βίντεο:

Εκείνη τη στιγμή, ένα άλλο άτομο πλησίασε τον άνδρα για να τον απομακρύνει. «Είστε εγκληματίας, κυρία Φον ντερ Λάιεν! Θα έπρεπε να βρίσκεστε στη Χάγη. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεστε εδώ. Δεν θα έπρεπε να ψάχνετε για μια δεύτερη θητεία. Είστε εγκληματίας. Ελεύθερη Παλαιστίνη» πρόσθεσε ο άνδρας που απομακρύνθηκε από την αίθουσα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δεν έδειξε καμία αντίδραση κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ξεκίνησε στη συνέχεια την παρέμβασή της ευχαριστώντας τους οικοδεσπότες της για την πρόσκληση.