LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Γ. Βαρουφάκης στον Λαμία FM-1 96.2: «Στη ΛΑΡΚΟ θέλουν μόνο τα παράγωγα για το χρηματιστήριο, δεν τους νοιάζει το εργοστάσιο – Λέμε πάντα την αλήθεια που πονάει στον ελληνικό λαό» (συνέντευξη)

Σοβαρές καταγγελίες του ΜέΡΑ25 για τις αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις των γερμανικών αρχών, μετά την απαγόρευση εισόδο στη χώρα του Γενικού Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 και πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Μου απαγόρευσαν την είσοδο χωρίς να μου το πουν και ακόμη δεν έχουν απαντήσει εγγράφως και με αιτιολόγηση στους δικηγόρους του μας. Με αυτόν τον τρόπο εξευτελίστηκε το γερμανικό κράτος και κατήργησαν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης Ευρωπαίων πολιτών εντός της Ένωσης. Την ομιλία που δεν μου επέτρεψαν να κάνω τη δημοσίευσα στο ίντερνετ και με βίντεο για να με κρίνουν,» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Λαμία FM-1 96.2

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης μετέφερε ένα απίστευτο σκηνικό, όπου ένα μέλος του ΜέΡΑ 25 Γερμανίας, έναν Εβραίο στην καταγωγή και στο θρήσκευμα άνθρωπο, τον συνέλαβαν οι Γερμανικές αρχές γιατί κρατούσε ενα πλακάτ που έγραφε ”Εβραίοι εναντίον στην γενοκτονία της Γάζας”. Μάλιστα τους εξόργυσε ακόμη περισσότερο η ερώτηση του καθώς του έβαζαν χειροπέδες, λέγοντας πως ”αν ήμουν ένας Εβραίος υπέρ της γενοκτονίας δεν θα ήμουν παράνομος”.

«Οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση γίνεται πάνω στο θέμα της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη και τάσσεται εναντίον της θεωρείται αντισημιτισμός; Όχι βέβαια»

Για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο κ. Μπελέρης έχει συλληφθεί για παράνομες ενέργειες και αν θέλετε την άποψη μου δεν συμφωνώ με την φυλάκιση ενός εκλεγμένου Δημάρχου από τον λαό. Επειδή όμως είναι θέμα στο εσωτερικό μιας άλλης χώρας, θα πρέπει να βρεθεί μια ευνοική πολιτική τόσο για τους Αλβανούς και για τους γηγενείς που ζουν εκεί. Απλά ο κ. Μητσοτάκης τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο γιατί θέλει να κερδίσει ψήφους που φοβάται ότι θα χάσει από τον Βελόπουλο.»

Για ευρωεκλογές και την κάθοδο του κόμματος στην εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου, ο κ. Βαρουφάκης ήταν ξεκάθαρος.

«Δε θα αλλάξει το ευρωπαικό γίγνεσθαι σε καμία περίπτωση αν κάποιο από τα μέλη μας εκλεγεί. Όμως ρωτάμε τους πολίτες αυτού του τόπου. Ποιούς θέλετε να στείλετε; Εμείς θέλουμε να τους ενοχλήσουμε ακόμη περισσότερο για τις αποφάσεις που παίρνουν. Η ευρωβουλή δεν νομοθετεί, όμως δίνει μια βάση προκειμένου άτομα σαν κι εμας να βγούμε δυναμικά και δυνατή φωνή και να τους εκθέσουμε. Αυτός είναι ο ρόλος των ευρωβουλευτών να είναι οι ντουντούκες του ελληνικού λαού. Εμείς σαν ΜέΡΑ 25 θέλουμε να τους ενοχλήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο.

Κλείνοντας, ερωτηθής για την κατάσταση που επικρατεί στη ΛΑΡΚΟ με το επικείμενο κλείσιμο του εργοστασίου, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως «δεν τους ενδιαφέρει το εργοστάσιο. Κανένας από τους υποτιθέμενους επενδυτές δεν νοιάζεται για την παραγωγή καθαυτή αλλά τα κοιτάσματα και συγκεκριμένα τα συμβόλαια. Τα λεγόμενα παράγωγα, που είναι χρηματιστηριακό προϊόν. Έχοντας στον έλεγχο τους το εργοστάσιο, μπορούν και πουλάνε παράγωγα «futures» προκειμένου να πάρουν χρήματα σήμερα! Σε αυτή τη χώρα πλέον πλουτίζουν τα αρπακτικά σε βάρος του απλού λαού. Δεν υπάρχουν νόμοι, όλα στήνονται εις βάρος του λαού για τις τσέπες επενδυτών… μαφιόζων. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία δεν ντρεπόμστε να πουμε και αυτό τους πονάει…»

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

ΑΕΚ – ΛΑΜΙΑ Live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 19 Μαΐου 2024 / 0 Comments