24 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Η Σταυρούλα Καρδαμπίκη (Roula’s Van) σερβίρει… ευρυτανικές γεύσεις στο ΠΡΩΙΝΟ στον Lamia FM-1 96.2 (συνέντευξη)

Πόσο εύκολο ρίναι ένας άνθρωπος που έχει σπουδάσει μικροβιολόγος και έχει δουλέψει σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, να εγκαταλείπει μετά από 14 χρόνια το κλεινόν άστυ και την πρωτεύουσα της χώρας για να γυρίζει στο χωριό και συγκεκριμένα στον Άγιο Γεώργιο Ευρυτανίας;

Πανεύκολο φαίνεται όταν κάποιος τα ζυγίζει καλά και βλέπει πως η ψυχολογία αλλάζει προς το χειρότερο στην πόλη.

Τότε είναι που θέλει δραστικές αποφάσεις και η Σταυρούλα Καρδαμπίκη τόλμησε, το έπραξε και δημιούργησε το Roula’s Van. Μια κινητή καντίνα με γεύσεις Ευρυτανίας.

«Από την Αθήνα των εκατομμυρίων γύρισα σε ένα χωριό 50 κατοίκων. Η εστίαση ήταν στη ζωή μου από παλιά, όταν δούλευα περιστασιακά όσο ήμουν φοιτήτρια. Έφυγα από την Αθήνα και βρήκα την εσωτερική μου γαλήνη. Οι επαρχίες μας έχουν τρομερές ομορφιές και αξίζει οι νέοι να γυρίσουν πίσω. Δεν είναι όλα ρόδινα και εύκολα μα υπάρχουν επιλογές και λύσεις. Όταν βλέπεις το βουνό, τη λίμνη κάθε πρωί που ξυπνάς, μπορείς να εμπνευστείς και να δημιουργήσεις. Χρειαζόμαστε την καλή συνεργασία με τους φορείς, έτσι οι νέοι μπορεί να γυρίσουν στις επαρχίες και να δημιουργήσουν,» αναφέρει η Σταυρούλα στο «ΠΡΩΙΝΟ στον Lamia FM1 96.2».

Μας εξηγεί την φιλοσοφία της γύρω από τις συνταγές της, που είναι εμπνευσμένες από παραδοσιακές συνταγές του χωριού και στέλνει το δικό της μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

«Αγαπήστε τον τόπο σας. Συνεργαστείτε και δοκιμάστε πράγματα. Θέλουμε όλοι να έρθετε στα μέρη μας στα Άγραφα και να δείτε πόσες ομορφιές έχουμε…»

Ακούστε την πολύ όμορφη συζήτηση, στο lamiafm1.gr:

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο