LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Π. Παπαϊωάννου στον Λαμία FM-1 96.2: «Όλοι κρίνονται για την προσφορά τους στο Δήμο» / Τι συνέβη με τα δημοτικά τέλη και η πορεία του νέου κολυμβητηρίου (συνέντευξη)

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Λαμία FM-1 96.2 ο Δημαρχος Λαμιέων Πανουργιάς  Παπαϊωάννου, θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του Δήμου, ενώ σχολίασε και θέματα που απασχολούν την ομάδα της πόλης μας.

Αρχικά εκτίμησε πως τα 4 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  επαρκούν για τα συμπληρωματικά έργα που υπολείπονται στο νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης και μάλιστα αν δεν υπάρξει εμπλοκή στη δημοπράτηση όπως υποστήριξε, σε 1,5 χρόνο περίπου μπορεί να παραδωθεί το έργο στην ολότητά του.

Αναφερόμενος στην ακύρωση της απόφασης για αύξηση των δημοτικών τελών από την αποκεντρωμένη, ο κ. Παπαιωαννου εξήγησε ότι και έλλειμμα υπάρχει και ισοσκελισμός δεν γίνεται, αλλά «κάποιοι  κάνουν λάθη και δεν τα αναγνωρίζουν, φορτώνοντας τα στους επόμενους….»

«Αν βρεθεί τρόπος να ισοσκελισμού για τα ανταποδοτικά τέλη θα παραδεχθώ δημόσια ότι έκανα λάθος, αλλά ολόκληρος ο δημος έχει να διαχειριστεί 8,5 εκατομμύρια που παραλάβαμε πριν 5 μήνες και τα οποία προσπαθούμε κάθε μήνα να εξασφαλίζουμε και να διαχειριζόμαστε καταλλήλως, για να μην μπούμε σε επιτήρηση. Ακούω τους πολίτες, φιλτράρω τα παράπονα, ενώ παράλληλα παρακολουθώ και την απόδοση των άμεσων συνεργατών μου. Όλα και όλοι αξιολογούνται, αλλά να ξέρει ο πολίτης πως σε 5 μηνες και χωρίς χρήματα, δεν γίνονται θαύματα.»

Ο δημαρχος Λαμιέων τοποθετήθηκε και για το Ράλι Ακρόπολις 2024, επαναλαμβάνοντας ότι το στηρίζει και το υποστηρίζει, γιατί είναι μια προβολή για τον Δήμο μας και αποκάλυψε πως έχουν δεσμευτεί από από τα ταμεία μας 250.000 ευρω, αντί των 700.000 που διέθεσε η προηγούμενη δημοτική αρχή για την αντίστοιχη διοργάνωση του 2023.

Τέλος αναφερόμενος στην ομάδα της Λαμίας, ο κ. Πανουργιας Παπαιωαννου διευκρίνησε πως ο ίδιος έχει παραχωρήσει τις μετοχές του αλλά δεν θα πάψει να αγαπά και να στηρίζει με κάθε τρόπο.

Παράλληλα δικαιολόγησε την αποχώρηση του πρωταγωνιστή της περσινής περιόδου, του Ισπανού επιθετικού Καρλιτος, λεγοντας πως οι ξένοι παίκτες έχουν  οικογενειακά ζητήματα, κυρίως με τα σχολεία των παιδιών τους και δεν θέλουν να μένουν στην επαρχία που δεν έχει διεθνή ξενόγλωσσα ιδιωτικά σχολεία.

«Η Λαμία δεν θα μείνει χωρίς τερματοφύλακα» τονισε αναφερόμενος στη αποχώρηση Κοσέλεφ.

«Έκανε καλη πορεια στην ομαδα μας και ηθελε να την εξαργυρώσει. Δεν εχουμε όμως περιθωρια να κανουμε υπερβασεις και τα ακριβα συμβολαια δεν φερνουν παντα το καλύτερο αποτελεσμα.»

Τέλος ο κ. Παπαϊωάννου  εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του για την πορεία της ομαδας στα play offs της Super League 1.

«Δεν απέδωσαν όσα μπορούσαν στο γήπεδο. Αδίκησαν τους εαυτούς τους και δεν είδα να γυαλίζει το μάτι τους. Ίσως έπαιξε ρόλο και το γεγονός το μπόνους που τους είχα τάξει το έλαβαν με το που ήταν σίγουρο πως μπαίνουμε στα playoffs μαζί με τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.»

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο