13 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

EURO 2024: Τέλος οι διαμαρτυρίες στους διαιτητές

«Επανάσταση» για τη διαιτησία του Euro, αφού θα σταματήσουν οι διαμαρτυρίες των παικτών. Όλες οι αποφάσεις του VAR θα μεταδίδονται στο γήπεδο.
Ο διεθνής Τύπος χαρακτήρισε… επανάσταση το νέο μέτρο, αφού από το EURO κι έπειτα μόνο ο αρχηγός της ομάδας θα μπορεί να συνομιλεί με τον διαιτητή για μια αμφιλεγόμενη φάση. «Το κάνουμε για τις επόμενες γενιές Δεν το κάνουμε για τους διαιτητές, αλλά για το ποδόσφαιρο και την εικόνα του παιχνιδιού, για τους νέους παίκτες και για τους νεαρούς διαιτητές», δικαιολόγησε ο Ρομπέρτο Ροσέτι.

Ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA εξήγησε πώς θα είναι η διαδικασία: «Θέλουμε να εξηγήσουμε τις αποφάσεις μας, αλλά είναι αδύνατο να απευθυνθούμε σε έντεκα παίκτες. Θα το κάνουμε μόνο στον αρχηγό. Ο τέταρτος διαιτητής θα κάνει το ίδιο με τον προπονητή. Μιλάμε για σημαντικές καταστάσεις, προφανώς, όχι για όλες. Δεν θέλουμε τους παίκτες γύρω μας, μόνο τον αρχηγό. Αυτό συνέβη ήδη στους ευρωπαϊκούς τελικούς. Βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο επιβολής».

Όλες οι αποφάσεις του VAR θα μεταδίδονται στο γήπεδο

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του συστήματος διαιτησίας που έχει προγραμματιστεί για το Euro 2024, ο Ρομπέρτο Ροσέτι ανέφερε ότι όλες οι φάσεις που αφορούν την παρέμβαση του VAR θα μεταδίδονται στο γήπεδο «Μετά τη βοήθεια video, η τεχνική εξήγηση της απόφασης θα μεταδοθεί στα μάτριξ των γηπέδων» ενώ έδωσε κι ένα παράδειγμα «Πέναλτι, λόγω χεριού. Ο παίκτης Ν.9 από τη Γερμανία άγγιξε την μπάλα με το αριστερό του χέρι που δε βρισκόταν στη σωστή θέση, πάνω από τον ώμο του».Μάλιστα, η ίδια τεχνική ανακοίνωση θα υπάρχει και για τους σχολιαστές του αγώνα ώστε να το εξηγήσουν στους τηλεθεατές.

«Πιστεύω ότι το VAR είναι ένα φανταστικό εργαλείο και ότι δεν θα πάμε πίσω. Aν υπάρχει μια σαφή εικόνα που μπορεί να αποδείξει λάθος, μπορούμε να ευχαριστήσουμε το VAR» κατέληξε ο αρχιδιαιτητής της UEFA.

Πηγή : gazzetta.gr
Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο