Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες για τις υψηλές θερμοκρασίες που κυριαρχούν από χθες στην Στερεά και στη Λαμία και οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν αύριο Τετάρτη με το Θερμόμετρο να φθάνει τους 42 βαθμούς κελσίου. Από την Πέμπτη όμως αναμένεται κάθετη πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και δέκα βαθμούς κάτω και βροχοπτώσεις .
Και σήμερα στη Λαμία υπάρχει ανοικτή κλιματιζόμενη αίθουσα για έκτακτες ανάγκες . Σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου και αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου θα παραμείνει ανοικτή από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ η κλιματιζόμενη αίθουσα του 1ου και 2ου ΚΑΠΗ που βρίσκεται στην οδό Αντιγόνης 2 (Δημοτικό Θέατρο).
Ειδικές οδηγίες απαιτεί ο καύσωνας, καθώς μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο έλεος των υψηλών θερμοκρασιών και χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες πρόληψης και προστασίας από τον κάθε έναν αλλά και συλλογική κουλτούρα αλληλεγγύης.
Στις ομάδες του πληθυσμού, που πρέπει να προσέχουν περισσότερο, συμπεριλαμβάνονται οι ηλικιωμένοι,.
«Πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους, χωρίς βοήθεια άλλων ή χωρίς να ενδιαφέρεται κάποιος για αυτούς δύο και τρεις φορές την ημέρα», τονίζουν οι γιατροί .
Περιλαμβάνονται ακόμη όσοι έχουν χρόνια αναπνευστικά και μεταβολικά νοσήματα, άτομα που έχουν πρόβλημα με τον σακχαρώδη διαβήτη ή παχύσαρκοι, έγκυες γυναίκες και μωρά.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Σημαντικά καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν τις επόμενες 48 ώρες τη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμμένα:
- ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ θα καταγραφούν σήμερα Τρίτη (9.7.2019) και αύριο Τετάρτη (10.7.2019).
α. Σήμερα Τρίτη (9.7.2019) η θερμοκρασία θα φτάσει:
Στη Μακεδονία και τη Θράκη έως 36 με 38, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο μέχρι 38 με 40, στη νησιωτική Ελλάδα έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
β. Αύριο Τετάρτη (10.7.2019) η θερμοκρασία, στα βόρεια θα πέσει κατά 3 με 4 βαθμούς, αλλά στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 40 με 42 βαθμούς.
γ. Την Πέμπτη (11.7.2019) η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στις περισσότερες περιοχές και δεν θα ξεπεράσει, στη βόρεια Ελλάδα τους 30 βαθμούς και στη νότια τους 32 με 33. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η πολλή ζέστη θα υποχωρήσει την Παρασκευή (12.7.2019).
- ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους (μπουρίνια) θα σημειωθούν από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης (10.7.2019) και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη
(11.7.2019) στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου.

















