22 Μαΐου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Στο δημ. συμβούλιο και πάλι το θέμα του 9ου Γυμνασίου Λαμίας!

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του με την παρούσα σύνθεση το δημοτικό συμβούλιο.
Αν και δεν περιλαμβάνεται στα θέματα ημερήσιας διάταξης ,πολίτες αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι θα φέρουν για συζήτηση το θέμα της συστέγασης στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας και του ειδικού σχολείου Κωσταλεξίου όπως είχε αποφασίσει σε παλαιότερη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου αντιδρά γιατί όπως τονίζεται, η χωρητικότητα του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος είναι καλυμμένη και δεν υπάρχει η δυνατότητα συστέγασης άλλης σχολικής μονάδας.
Δημοτικοί σύμβουλοι που ενημερώθηκαν για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στο συγκεκριμένο σχολείο δήλωσαν ότι η δημοτική αρχή, κατέθεσε εισήγηση που ήταν παραπλανητική, με αποτέλεσμα άλλα να ψηφίσουν και αλλά τελικά να ισχύσουν!
Επί του θέματος αυτού τοποθετήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα κεντρικά δελτίατου ΛΑΜΙΑ FM-1 τόσο ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας Σπύρος Πιλιτζίδης όσο και ο πρώην περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Δημητρίου, επισημαίνοντας “ότι η απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου ήταν αντιπαιδαγωγική και πρακτικά μη εφαρμόσιμη”.
Μάλιστα αντιπροτάθηκε έστω και προσωρινά, να γίνει η συστέγαση του έκτου Γυμνασίου Λαμίας στο νεότευκτο κτίριο του 5ου Λυκείου και τα παιδιά του ειδικού σχολείου να στεγαστούν στο κτίριο του έκτου Γυμνασίου.
Με την πρόταση αυτή όμως διαφωνούν κάθετα οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και του πέμπτου Λυκείου και του έκτου Γυμνασίου όπως ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του σταθμού μας, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του πέμπτου Λυκείου Στάθης Μπαζιώνης.
“Το 5ο Λύκειο είπε έχει μεγάλο αριθμό μαθητών που δεν επιτρέπει να συστεγαστεί στο ίδιο κτίριο και άλλη σχολική μονάδα”, σε αντίθεση  με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας Σπύρο Πιλιτζίδη ο οποίος τόνισε ότι στο 5ο Λύκειο οι μαθητές καλύπτουν μόνο το 50% της χωρητικότητας του κτιρίου!
Ο κ. Μπαζιώνης διευκρίνισε ότι οι εκπρόσωποι και των δύο συλλόγων θα παραστούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσης θα παραστούν και εκπρόσωποι του ένατου Γυμνασίου αλλά και του ειδικού σχολείου Κωσταλεξίου.
Κατά μία πληροφορία γονείς του ένατου Γυμνασίου σκέπτονται να προσφύγουν στην εισαγγελία για να ζητήσουν με εισαγγελική Εντολή από το δήμο λαμιέων στοιχεία της τεχνικής μελέτης για τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στο συγκεκριμένο σχολείο προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος συστέγασης και του ειδικού σχολείου.
“Μέχρι στιγμής ο δήμος λαμιέων δεν δείχνει διάθεση να μας παραχωρήσει αυτά τα στοιχεία ανέφεραν γονείς του 9ου Γυμνασίου”.


Ολα τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης.
Θέμα: ΚΗΡΥΞΗ ΩΣ ΕΚΠΤΩΤΗΣ, ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΖΗΡΟΣ ΙΚΕ».ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.

Θέμα: ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Θέμα: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΥΨΟΥΣ ΤΕΛΩΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

Θέμα: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

Θέμα: ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ «ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» (CEF) –WIFI4EU

Θέμα: ΈΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡ.12/2019 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΠΕΡΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ.Α.)

Θέμα: ΈΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ» ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΟΠΣ 5002577 ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΊΔΙΑ ΜΕΣΑ.

Θέμα: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡ. 43/2018 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΠΕΡΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ “ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ”

Θέμα: ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Τ.Κ. ΥΠΑΤΗΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΥΣΗ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΡΗ» ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2019.

Θέμα: ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΑΤ/ΤΟΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν. 4495/2017

Θέμα: ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΟΥ ΄ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΑΤΗΣ΄

Θέμα: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΦΕΡΤΩΝ ΥΛΩΝ ΛΟΓΩ ΕΝΤΟΝΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΑΥΤΟΦΥΟΥΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ Τ.Κ.ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ

Θέμα: 2η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2019

Θέμα: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

ΑΕΚ – ΛΑΜΙΑ Live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 19 Μαΐου 2024 / 0 Comments