13 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Χρ. Σταϊκούρας στον ΛΑΜΙΑ FM-1: «Τα καταφέραμε ικανοποιητικά – Συνεχίζουμε την στήριξη της ελληνικής οικονομίας» (Βίντεο)

«Δύσκολη κατάσταση που διαρκεί περισσότερο από τα αναμενόμενα -τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» αναφέρει για την παρατεταμένη κλειστή αγορά στον ΛΑΜΙΑ FM-1 96.2, ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Εμείς βαδίζουμε στοχευμένα και δίκαια, βάση αλγορίθμων. Αν ακολουθούσαμε τις προτροπές άλλων, να τα δώσουμε όλα παντού και με το καλημέρα, σήμερα δεν θα είχαμε την δυνατότητα να στηρίξουμε κανέναν.»

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα «Γέφυρα», που αφορά χρέη επιχειρήσεων από δάνεια και ανήγγελλε και κάλυψη πάγιων αναγκών «στοχευμένα και δίκαια».

Τόνισε δε, πως άλλο η δημοσιονομική ευελιξία και άλλο ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός.

«Θα στηρίξουμε μέχρι να ισορροπήσει η οικονομία,» απάντησε στο ερώτημα αν θα υπάρξουν και το επόμενο διάστημα μέτρα, προσθέτοντας πως το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα εισρεύσουν χρήματα και από το ταμείο ανάκαμψης.

«Τα καταφέραμε ικανοποιητικά και συνεχίζουμε,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την αύξηση των καταθέσεων, το απέδωσε και στην έμμεση βοήθεια από τους κρατικούς πόρους, χρήματα που όπως είπε θα επιστρέψουν στην πραγματική οικονομία, μόλις ανοίξει η αγορά.

Εξήγησε, πως «σαφώς δεν στηρίχθηκε όλη η αγορά, γιατί υπήρξαν κλάδοι μέσα στην πανδημία που παρουσίασαν μεγάλη κερδοφορία, όπως τα σούπερ μάρκετ

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση απονομής συντάξεων και ιδιαίτερα στους αγρότες, μίλησε για απουσία μηχανισμών που θα προχωρούσαν την διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα δεν είναι δημοσιονομικό και αυτό θα φανεί τον Απρίλιο όπου θα δοθούν και οι προκαταβολές συντάξεων.

Ερωτώμενος για το πότε προβλέπεται να ανοίξει η αγορά, τόνισε χαρακτηριστικά «ως Υπουργός Οικονομικών, θα ήθελα να συμβεί χθες! Όμως, δεν πρόκειται να πιέσω, σεβόμενος το υγειονομικό πεδίο

Ο κ. Σταϊκούρας, μέσα από την συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM-1, έφερε καλά νέα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που περιμένουν επιστροφές ενοικίων. «Υπήρξαν λάθη στην καταγραφή, τώρα όμως προχωράμε κανονικά και τον Απρίλιο θα πληρωθεί διπλό ενοίκιο και του Μαρτίου και του Φεβρουαρίου, χωρίς να γίνει κάποια δήλωση. Τους ευχαριστώ που επιδεικνύουν υπομονή.»

Όσον αφορά την τοπική επικαιρότητα και θέματα που αφορούν την Φθιώτιδα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε την συνεργασία όλων των βουλευτών του νομού στο θέμα διεκδίκησης του Ράλι Ακρόπολης και μέσω αυτού να υπάρξει και αξιοποίηση χώρων.

Αναφέρθηκε επίσης στην τακτοποίηση του θέματος που προέκυψε με την επιτραπέζια ελιά, τονίζοντας πως υπάρχουν και άλλες κατηγορίες, αλλά δεν έχει φτάσει στο Υπουργείο Οικονομικών, άλλο αίτημα.

Σχετικά με την ΛΑΡΚΟ, που σήμερα περνάει από το ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων των 6 εταιριών που παραμένουν ενδιαφερόμενοι, τόνισε πως το Υπουργείο Οικονομικών βάζει πάλι το χέρι στην τσέπη με 17 εκατομμύρια, στα 35 εκατομμύρια που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα για μισθοδοσία και χρέη προς την ΔΕΗ.

«Ήδη έχω δεχθεί επιστολή από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί αθέμιτη αυτή την διαδικασία. Δεν μπορούμε όμως να εγκαταλείψουμε την ΛΑΡΚΟ.»

Παρακολουθήστε αναλυτικά την συζήτηση, στο LamiaFM1.gr

 

Επίσης, μέσα από το LamiaFM1.gr, μπορείτε να ακούσετε ξεχωριστά το κομμάτι που σαν ενδιαφέρει, από την ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική συζήτηση που αναπτύχθηκε, με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα:

ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

ΡΑΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

ΕΛΙΑ

ΛΑΡΚΟ

Σ.Τ.Λ.

 

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο