LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ο Χρ. Σταικούρας στον Λαμία FM-1 για το λιμάνι του Αγ. Κων/νου, τη νέα Ογκολογική κλινική, αρδευτικά και οδικά έργα σε εξέλιξη (συνέντευξη)

Όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας ανέλυσε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Λαμία FM-1 96.2 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.
Αρχικά ο Υπουργός αναφέρθηκε σε διάφορα έργα Υποδομών που γίνονται σε όλη την χώρα και συνοδεύει στην περιοδεία του τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2024, στη Λάρισα όπου είναι σε εξέλιξη έργα αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία Daniel, αλλά και πως μέχρι το τέλος του 2024 τα έργα σε σχολεία στο Δομοκό και το Ν.Μοναστηρι θα έχουν αποκατασταθεί.
Για το μείζον θέμα με την μη λειτουργία του δρομολογίου από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου προς τις Βόρειες Σποράδες, ο κ. Σταικούρας έδωσε την πλήρη εικόνα του προβλήματος, τον λόγο για τον οποία μέχρι στιγμής δεν έχουμε το δρομολόγιο και ανέφερε μια σειρά από πρωτοβουλίες που κάνει προκειμένου να μπορέσει να δώσει… ζωή σε ένα εμβληματικό για την περιοχή λιμάνι.
«Δεν υπήρχε αίτηση από ιδιώτη για τον Άγιο Κωνσταντίνο γιατί υπήρχαν πολλές καταγγελίες. Καταγγελίες που προέρχονται από συμπολίτες λόγω ισχυρού κυματισμού που προκαλείται από την διέλευση του πλοίου. Ο ιδιώτης που το είχε πέρσι δεν θέλησε να αναλάβει αυτό το δρομολόγιο φέτος λόγω των καταγγελιών και επέλεξε ένα άλλο στις Κυκλάδες. Πρώτα έρχεται ο ιδιώτης να δηλώσει την γραμμή που επιθυμεί να εκτελεί και ύστερα έρχεται το κράτος να αδειοδοτήσει.»
Για όσους επιχειρηματολογούν πως το δρομολόγιο θα μπορούσε να είναι επιδοτούμενο, ο Υπουργός αναφέρει πως ναι μεν, αλλά ταχύπλοο πάλι δεν θα μπορούσε να είναι –οι καταγγελίες παραμένουν, δηλαδή θα δημιουργούνταν ένα μη ελκυστικό δρομολόγιο που κανένας ιδιώτης δεν θα ήθελε να αναλάβει.
«Ξέρω έναν ιδιώτη που μπορεί να το αναλάβει, έχει εκφράσει ενδιαφέρον και προσπαθούμε μαζί να λύσουμε όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα αλλά με πολύ κόπο και αγώνα. Ελπίζω πως θα έχουμε αίσιο τέλος και για τους καλοκαιρινούς μήνες η γραμμή ίσως λειτουργήσει,» αναφέρει.
Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε την προσπάθεια του να ενταχθούν η Στυλίδα και ο Άγιος Κωνσταντίνος στο πρόγραμμα με τα υδροπλάνα, ενώ μια ακόμη  συμπληρωματική κίνηση που έχει θέσει επί τάπητος ο Υπουργός είναι η επαναφορά στη γραμμή της γνωστής οικογένειας ως… παντόφλα, δηλαδή η επαναλειτουργία του δρομολογίου  Άγιος Γεώργιος – Άγιος Κωνσταντίνος.
Ένα άλλο… καυτό ζήτημα είναι οι ανακοινώσεις από την πλευρά προσώπων και φορέων της Θεσσαλίας, για την δημιουργία της νέας Ογκολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
Αρχικά ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε σε μια σειρά δράσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας.
«Το 2019 είχαμε την λειτουργία του Κέντρου Υγείας στα Καμένα Βούρλα. Το 2023 είχαμε την ίδρυση του Πολυδύναμου Ιατρείου Ραχών. Την στιγμή που μιλάμε χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Κέντρο Υγείας στη Μαλεσίνα και το Νοέμβριο του 2025 θα έχουμε Ογκολογική στο Νοσοκομείο Λαμίας. Τόσες πολλές παρεμβάσεις σε δομές Υγείας, σας διαβεβαιώνω πως δεν είχαμε σε άλλο νομό. Οι δηλώσεις από την πλευρά της Θεσσαλίας είναι άστοχες. Οπωσδήποτε πρέπει να έχουμε Ογκολογική στη Λαμία, οπωσδήποτε πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η Ογκολογική στη Λάρισα. Δεν κοιτάμε να πάρουμε από κάπου και να δώσουμε κάπου άλλου. Ως Κυβέρνηση οφείλουμε να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία παντού. Θα γίνουν άλλα 6 Ογκολογικά σε όλη την χώρα. Όλα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για να μην ξεχνάμε και το ρόλο και τη σημασία της Ευρώπης στη ζωή της χώρας μας,» ξεκαθαρίζει ο Υπουργός.

Για τους πληγέντες της περιοχής του Δομοκού μετά τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα είπε ότι «θα γίνουν παρεμβάσεις  κόστους 20.οοο.οοο ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφές στο Δομοκό.»

«Δρομολογούνται έργα και μελέτες στην περιοχή του Σπερχειού. Παραδόθηκε το αρδευτικό στην Ηράκλεια,ολοκληρώνεται το αρδευτικό στη Βιστριζα ενώ για το Μπουγάζι, έχουμε δρόμο ακόμη, πρόκειται για ένα απαιτητικό έργο.

Μικρά και μεγάλα οδικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη,ανέφερε ο Υπουργός και διευκρίνησε:

«Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω για τα έργα προκύπτουν μέσα από τη βοήθεια της Ευρώπης οπότε καταλαβαίνουμε τη σημασία αυτών των εκλογών .

Να σκεφτούν πριν την κάλπη ποιοι ήταν αυτοί που κατάφεραν όλες αυτές τις διεκδικήσεις για τη χώρα και θα εξακολουθούν να την εκπροσωπούν επάξια» κατέληξε ο υπουργός στέλνοντας το μήνυμα της αναγκαιότητας για συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Ακούστε ολόκληρη την συζήτηση:

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο