Ο Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης παρουσιάστηκε σήμερα στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ, από τον Υπουργό Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιο.
Εξειδικεύτηκαν με παραδείγματα οι αλλαγές που προτείνονται με τον νέο Ενιαίο Κώδικα Αυτοδιοίκησης με την επισήμανση ότι ο βασικός κανόνας είναι ότι «οι δήμοι διαχειρίζονται την καθημερινότητα των πολιτών και οι περιφέρειες πτυχές της ευρύτερης χωρικής Ανάπτυξης και του Περιβάλλοντος».
«Ήταν απαίτηση μας χρόνια τώρα ο νέος κώδικας» δηλώνει στο ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νίκος Σουλιώτης προσθέτοντας ότι στόχος της αυτοδιοίκησης είναι η διαφάνεια,η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα.
Το θέμα του εκλογικού νόμου που προβλέπει εκλογή των αιρετών σε μια Κυριακή θα συζητηθεί εκτενέστερα ώστε να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο. Η αυτοδιοίκηση φαίνεται πάντως να είναι έτοιμη για να περάσει σε βελτιωτικές αλλαγές.

















