Έζησε πριν από περίπου 3.500 χρόνια – αλλά η τεχνολογία ανακατασκευής προσώπου επανέφερε στη «ζωή» μια γυναίκα από τις Μυκήνες της ύστερης χάλκινης εποχής, πριν από τον Τρωικό Πόλεμο, στην εποχή του Ομήρου.
Η γυναίκα ήταν γύρω στα 30 όταν ενταφιάστηκε σε βασιλικό νεκροταφείο μεταξύ του 16ου και 17ου αιώνα π.Χ. – ο χώρος αποκαλύφθηκε τη δεκαετία του 1950 στην ηπειρωτική Ελλάδα στις Μυκήνες, τη θρυλική έδρα του βασιλιά Αγαμέμνονα του Ομήρου.
Η ιστορικός Δρ. Emily Hauser, που ανέθεσε την ψηφιακή αναπαράσταση, δήλωσε στον Observer: «Είναι απίστευτα σύγχρονη. Μου έκοψε την ανάσα.
Για πρώτη φορά, κοιτάζουμε το πρόσωπο μιας γυναίκας από ένα βασίλειο που συνδέεται με την Ελένη της Τροίας – η αδελφή της Ελένης, Κλυταιμνήστρα, ήταν βασίλισσα των Μυκηνών στον μύθο – και από όπου ο ποιητής Όμηρος φαντάστηκε τους Έλληνες του Τρωικού πολέμου να ξεκινούν. Τέτοιες ψηφιακές ανακατασκευές μας πείθουν ότι πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους».

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο απο την guardian
Πηγή: newsit.gr

















