Η θερμοκρασία έπεσε και είναι η κατάλληλη στιγμή για μια απολαυστική σούπα με γλυκοπατάτα.
Συστατικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1,5 κιλό γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 κ. γλ.κουρκουμά
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 500 ml ζωμό λαχανικών
- 400 γραμ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια φωτιά
- Ρίχνεις τις γλυκοπατάτες και τις σοτάρεις για 10 λεπτά
- Προσθέτεις τον ζωμό, τον κουρκουμά και λίγο αλάτι
- Δυναμώνεις την φωτιά, ανακατεύεις, σκεπάζεις με το καπάκι και τα αφήνεις να βράσουν
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνεις την φωτιά και τα βράζεις για ακόμη 30 λεπτά
- Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάς το μείγμα στην κατσαρόλα προσθέτοντας σταδιακά το γάλα
- Μόλις πολτοποιηθούν μοιράζεις τα μοιράζεις και απολαμβάνεις.