Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Λαμίας για την παράδοση αστυνομικών οχημάτων και εξοπλισμού, συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νίκος Τριανταφύλλης ο οποίος φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του fm1 και τοποθετήθηκε τόσο για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία όσο και για τα όσα ειπώθηκαν σε αυτή τη συνάντηση.
Βασικό πρόβλημα για την Ελληνική Αστυνομία δεν είναι μόνο η μεγάλη έλλειψη σε εξοπλισμό η οποία είναι χρονίζουσα αλλά και η τεράστια έλλειψη προσωπικού η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε μείον 200 οργανικές θέσεις οι οποίες είναι κενές για την Φθιώτιδα και ταυτόχρονα την περίοδο του καλοκαιριού το 1/4 του υφιστάμενου προσωπικού βγαίνει σε άδεια οπότε μειώνεται περαιτέρω ο αριθμός διαθέσιμων αστυνομικών δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα όπως η αδυναμία ασυνόμευσης και συνδρομής στους πολίτες οι οποίοι όμως τη δικαιούνται τόνισε ο κ. Τριανταφύλλης.
Για τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει σήμερα ένας αστυνομικός όπως ο χαμηλός μισθός και η γενικότερη επικινδυνότητα του επαγγέλματος ο Πρόεδρος τόνισε πως απαιτείται αναδιάρθρωση στο μισθολόγιο και άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις ώστε να ανακάμψει ο κλάδος με γεγονός ότι μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των υποψηφίων που επιλέγουν τις αστυνομικές σχολές για τις σπουδές τους και συν το χρόνο θεωρείται βέβαιη η επιπλέον απαξίωση του κλάδου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Τριανταφύλλης ένα κράτος πρέπει να έχει ασφάλεια, παιδεία και υγεία για να λέγεται Κράτος Δικαίου ενώ τόνισε ότι όσο τον επιλέγουν οι συνάδελφοι του να είναι σε αυτή τη θέση παλεύει για τα δικαιώματα των αστυνομικών αλλά και των πολιτών που ειδικά στην επαρχία βογγούν καθημερινά λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας και της αδυναμίας αστυνόμευσης για την οποία όμως δεν ευθύνονται οι αστυνομικοί αλλά η πολιτεία.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Συμβούλιο 58 πρωτοβάθμιων ενώσεων αστυνομικών ώστε να καθοριστεί ένας τρόπος διεκδίκησης από την Κυβέρνηση με αφορμή και τις αναμενόμενες εξαγγελίες στην έκθεση Θεσσαλονίκης.

















