Βολές για τα όσα λένε οι μη αιρετοί του ΦΟΔΣΑ-Να κοιτάξουν εσωτερικά το φορέα για να βρουν τις αιτίες δήλωσε ο Φάνης Σπανός-Έντονη η αντίδραση του Γενικού Διευθυντή του ΦΟΔΣΑ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει να λύσει την εμπλοκή για την κατασκευή του νέου κυττάρου του ΧΥΤΑ Λαμίας ενώ ο διευθυντής του φορέα χτυπάει καμπανάκια για την ποσότητα απορριμμάτων που δέχεται ο ΧΥΤΑ. Παρά την θετική ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, Πανουργιάς Παπαϊωάννου και Θύμιος Καραϊσκος συγκρούστηκαν για τις αιτίες που οδήγησαν το προηγούμενο διάστημα στη μη χρηματοδότηση του έργου.
Ο Φάνης Σπανός παραβρέθηκε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας κάνοντας μια σύντομη αναδρομή για το πως φτάσαμε στην μη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ,ένα έργο ύψους 6εκ.ευρω περίπου.
Παράλληλα επανέλαβε ότι ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή ή επέκταση ΧΥΤΑ δεν δίνονται. Με πολλές διαπραγματεύσεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο βρέθηκε ο τρόπος προκήρυξης διαγωνισμού μέσα από το περιφερειακό πρόγραμμα με ταυτόχρονη δέσμευση του αναγκαίου ποσού ύψους 7εκ.ευρω από τα διαθέσιμα προκειμένου να μην υπάρξει κάποια εμπλοκή από την δημοπράτηση έως την κατακύρωση.
«Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε λεπτό για ένα τόσο σημαντικό έργο» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
«Ο ΧΥΤΑ Λαμίας έχει ξεπεράσει τα όρια του και πρέπει να σταματήσει άμεσα γιατί δεν θα έχουμε τον χώρο για το κύτταρο» δήλωσε ο διευθυντής του ΦΟΔΣΑ κ.Τσοκανής και πρότεινε ο ΧΥΤΑ να δέχεται μόνο το 1/3 των απορριμμάτων που δέχεται σήμερα.
Παρακολουθήστε τη συζήτηση για τον ΧΥΤΑ Λαμίας στο 48:00

















