«Σε γενικές γραμμές, πάμε καλά και από αύριο θα έχουμε ακόμη περισσότερη κίνηση,» τονίζει μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Λαμία FM-1 ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας και κρεοπώλης στο επάγγελμα Παναγιώτης Αρβανίτης, σχετικά με την εικόνα της αγοράς για το Πασχαλινό τραπέζι στην περιοχή μας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Αρβανίτης, στην Λαμία οι κρεοπώλεις θα πουλήσουν τον πασχαλινό οβελία μεσοσταθμικά στα 13 ευρώ το κιλό, μισό περίπου ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
«Εμείς στηρίζουμε του κτηνοτρόφους, είμαστε μια αλυσίδα. Ο κόσμος μπερδεύεται με τα ποσά. Στα 5€ το κιλό πουλάει το ζωντανό ο κτηνοτρόφος. Κάτω από 7,5 δεν το αγόρασε κανένας συνάδελφος. Βάλτε 3-4 ευρώ στη σφαγή, στη μεταφορά και στη φιρα που πάντα προκύπτει. Τέλος, ο κρεοπώλης πως θα πληρώσει το ρεύμα του, τα λειτουργικά του έξοδα και το προσωπικό που θα απασχολήσει αυτές τις ημέρες υψηλής κινητικότητας για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες. Άρα να πως προκύπτει η τιμή. Φυσικά και οι παραγωγοί έχουν αυξημένο κοστολόγιο και αυτό αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Κανείς μας δεν βγάζει χρήματα τώρα. Το πρόβλημα ήρθε από το γεγονός πως ο κ. Γεωργιάδης έβαλε στο καλάθι το αρνί και φοβήθηκαν οι παραγωγοί. Λογικό και αναμενόμενο, όμως θεωρώ πως για το καθιστός ακρίβειας που ζούμε, πουλάμε ποιοτικό κρέας σε φυσιολογικές -για την εποχή- τιμές,» κατέληξε ο κ. Αρβανίτης.

















