14 Ιουνίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Απεργία πείνας από τους κρατούμενους των φυλακών Δομοκού,τα αιτήματα τους

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η μαζική απεργία πείνας εκατοντάδων κρατούμενων στις φυλακές της χώρας. Στις φυλακές Δομοκού, όπου στην απεργία πείνας συμμετέχουν περισσότεροι από 160 κρατούμενοι, από το πρωί οι κρατούμενοι άδειαζαν τα κελιά τους από κάθε τρόφιμο ή συμπλήρωμα όπως ζάχαρη.

Γνωστοποίησαν στη διοίκηση της φυλακής την έναρξη της απεργίας πείνας και παρέδωσαν εγγράφως τα αιτήματά τους, με έγγραφο που απηύθυναν στην κυβέρνηση και στις δικαστικές αρχές. Ενώ την απεργία πείνας ακολουθούν κρατούμενοι άλλων φυλακών σε όλη την χώρα.

 

Οι κρατούμενοι στις Φυλακές Δομοκού με κείμενο που έχει αποδέκτες τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τη Γ.Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, τον Εισαγγελέα Άρειου Πάγου και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λαμίας, γνωστοποιούν ότι από σήμερα 18/9/2023 ξεκινούν απεργία πείνας, διεκδικώντας τα αιτήματα που αναφέρουν στο παρακάτω κείμενο του:

Ως συνέχεια του υπομνήματός μας που σας απευθύναμε τον Ιούνιο του 2023 και της Επιστολής Διαμαρτυρίας που σας στείλαμε στις 4/9 2023 με την οποία σας γνωρίζαμε ότι αρχίζουμε αποχή συσσιτίου από την Δευτέρα 4/9/2023, σας γνωστοποιούμε ότι από σήμερα Δευτέρα 18/9/2023 ξεκινάμε απεργία πείνας με τα εξής αιτήματα:

  1. Να εφαρμοστεί και τις φυλακές Δομοκού το όριο των 19 ετών, αντί των 25 για την υφ’ όρον απόλυση στους πολυισοβίτες όπως ισχύει σε όλες τις υπόλοιπες φυλακές της χώρας
  • Να καταργηθεί το άρθρο 105Β παρ.6 του Π.Κ  του 2019 που ορίζει όριο τα 25 έτη για τους καινούργιους πολυισοβίτες.
  • Να μην έχει αναδρομική ισχύ ο Σωφρονιστικός Κώδικας για τις άδειες και να ισχύσουν τα παλιά όρια (τα 10 έτη για ισοβίτες  και πολυισοβίτες και το 1/5 για τις πρόσκαιρες καθείρξεις).
  • Να αρθούν τα εμπόδια για μεταγωγή στις αγροτικές και την ΚΑΥΦ, και να επανέλθουν τα όρια που ίσχυαν, χωρίς εξαιρέσεις.
  • Να μην καθυστερούν τα δικαστικά συμβούλια της Λαμίας  τις διαδικασίες για την υφ’ όρον απόλυση.
  • Να μην αυξηθεί το συνολικό όριο επιβολής κατά συγχώνευση ποινών από τα 20 στα 25 έτη.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
  • Να μπορούν να γίνονται συγχωνεύσεις ποινών και πειθαρχικών και να εφαρμόζεται το άρθρο 94 παρ. 4 χωρίς εξαιρέσεις και παρερμηνείες όσον αφορά τα αδικήματα κατά τη διάρκεια της άδειας και όχι πέραν των ημερών αυτών.
  • Να επανέλθει για τις πρόσκαιρες καθείρξεις το όριο των 3/5 για την υφ’ όρον απόλυση, για όλες τις υποθέσεις  ανεξαιρέτως.

Κρατούμενοι από τις φυλακές Κ.Κ Δομοκού

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο