13 Ιουλίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Γιώργος Κυρίος στον Λαμία FM-1 96.2: «Αφήστε τα παιδιά να παίξουν, να δημιουργήσουν!»

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με αφορμή αυτή την μέρα, φιλοξενήθηκε στον Λαμία FM-1 96.2 και την εκπομπή «Πρωινό στον Λαμία FM-1» (Βιβιάννα Κορμαζοπούλου – Νίκος Έλληνας) ο προπονητής ποδοσφαίρου και Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία του Θριάμβου Χαιδαρίου ο Γιώργος Κυρίος.

Ο κ. Κυρίος τόνισε τον παιδαγωγικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι προπονητές ποδοσφαίρου που ασχολούνται με ακαδημίες και παιδιά, ενώ συνοψίζοντας την φιλοσοφία του για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ταλέντων στους νέους, τόνισε πως «αφήστε τα παιδιά να παίξουν και να δημιουργήσουν! Εμείς ερχόμαστε για να δείξουμε μια πορεία, μια κατεύθυνση. Το κάθε παιδί όμως θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλέγει τι θα κάνει και με ποιόν τρόπο. Πάντα προσεγγίζουμε με θετικό πρόσημο τα παιδιά όταν θέλουμε να κάνουμε υποδείξεις. Τους δίνουμε εναλλακτικές προτάσεις για τις κινήσεις που θα μπορούσαν να κάνουμε μέσα στο γήπεδο, χωρίς να καταπιέζουμε τις προσωπικές τους επιλογές. Τα παιδιά πρέπει να έχουν δικαίωμα στην άθληση, τη μόρφωση και την ψυχαγωγία.»

Μάλιστα ο κ. Κυρίος τόνισε πως ειδικά μετά την Covid-19 εποχή, παιδιά ηλικίας ακόμη και 16, 17 χρονών, θέλουν απλά να παίξουν μπάλα. Έτσι έχει προσαρμοστεί και κομμάτι της προπόνησής τους, όπου μια μέρα την εβδομάδα δεν υπάρχουν ασκήσεις τακτικής και πολύ… θεωρία, μα τα παιδιά ελεύθερα αθλούνται και παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, το ποδόσφαιρο!

Ο Γιώργος Κυρίος είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A , Coerver Youth Diploma Level 1 & 2, Smart Football Level 1 & 2 και έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα Video Performance Analysis in Football απο το Κέντρο Επιμόρφωσης Δια Βίου Μαθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συζήτηση, μέσα από το lamiafm1.gr:

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο