Καλαμαράκια «γεμιστά» με αρωματικά, ψητά στον φούρνο με πατάτες

Facebook

Τα καλαμάρια γεμίζονται με μπόλικα μυρωδικά και μπαίνουν στο ταψί μαζί με τις πατάτες. Ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο γεύμα, ό,τι πρέπει και για αυτούς που νηστεύουν.

30′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Για τη «γέμιση»

Διαδικασία

  1. Μαγειρεύουμε τις πατάτες στον ατμό (στον ατμομάγειρα ή σε ένα καλαθάκι ή διχτάκι που στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) για 15 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν.
  2. Αραδιάζουμε σε ένα ευρύχωρο ταψί τις πατάτες σε μία στρώση και τις αλατοπιπερώνουμε όσο είναι ζεστές.

Γέμιση

  1. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το «ζουλάμε» να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το κουκουνάρι και πιπέρι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε με το μείγμα τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι.
  3. Χώνουμε στο άνοιγμα τα πλοκάμια και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας.
  3. Ρίχνουμε στο ταψί με τις πατάτες τα σκόρδα και το δεντρολίβανο.
  4. Βάζουμε ανάμεσα στα υλικά τα καλαμάρια, σε μία στρώση, και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  5. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των καλαμαριών και το πόσο ψημένα μας αρέσουν.

Μυστικά

Μπορούμε να συνοδεύσουμε με κάποιο από τα παρακάτω: ● Λευκή ταραμοσαλάτα που εμπλουτίζουμε με δυόσμο ● Πράσινη σαλάτα με άνηθο, κάππαρη, πιπεριές τουρσί και «λαδολέμονο» με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού ● Μανιτάρια ψητά με βαλσάμικο, λάδι και ξερό θυμάρι ● Ζεστές αραβικές πίτες

Στο ποτήρι μας μια πικρούτσικη μπίρα Pils.

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick