Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του lamiafm1.gr στην Google

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα εγκαίνια του δρόμου Ροβιές – Ήλια – Φάνης Σπανός: «Δουλεύουμε για να φύγει η… ρετσινιά ότι η Εύβοια δεν έχει δρόμους»

Facebook

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκηπραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026, τελετή εγκαινίων του νέου οδικού τμήματος «ΡοβιέςΉλια». Έργο, το οποίο υλοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας & βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος.

Μετά τον αγιασμό και την παρουσίαση του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανόςκαλωσόρισε άπαντες στην τελετή εγκαινίων και απευθύνθηκε πρωτίστως στους βορειουβοιώτες. Επεσήμανε την υπομονή που επέδειξαν «όχι μόνο για τον τελευταίο μήνα, που ξέρω ότι φάνηκε… αιώνας! Ούτε για τα 2,5 χρόνια που χρειάστηκε να κλείσει ο δρόμος, λόγω της κατασκευής του έργου. Αλλά, για τα 50 χρόνια που περνούσαμε από αυτόν το δρόμο με δική μας ευθύνη! Για τα ατυχήματα, για τις ημέρες και τις εβδομάδες που έκλεινε ο δρόμος λόγω καταπτώσεων. Για μια κατάσταση που δεν τιμούσε κανέναν!»

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις τεράστιες δυσκολίες που εμφανίστηκαν ήδη από την περίοδο του Κώστα Μπακογιάννη, οπόταν ξεκίνησαν και οι προσπάθειες για να υλοποιηθεί το έργο. Και μίλησε ευθέως για «μελέτες που δεν ήταν ακριβώς μελέτες, εργολάβους που δεν ήταν ακριβώς εργολάβοι και για έναν δρόμο που σίγουρα δεν ήταν δρόμος», όπως είπε.

Μνημόνευσε τον Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και τους εμπλεκόμενους Υπουργούς για τη χρηματοδότηση, τους Βουλευτές και τους Δημάρχους που αγκάλιασαν το έργο, ενώ απέδωσε τα εύσημα στην κατασκευαστική εταιρεία και τις Τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Εύβοιας για την άρτια κατασκευή.

Ανακοίνωσε δε, ότι το Υπουργείο Υποδομών, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα προβεί το επόμενο διάστημα στην αποκατάσταση του υπολοίπου οδικού τμήματος (Λουτρά Αιδηψού Ήλια), δίχως να χρειαστεί διακοπή της κυκλοφορίας.

Ολοκληρώνοντας, ο Φάνης Σπανός, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα οδικά έργα που κατασκευάζονται ή έχουν δρομολογηθεί (Παράκαμψη Χαλκίδας – Ν. Αρτάκης – Ψαχνών, παράκαμψη Βασιλικού, νέος οδικός άξονας Ψαχνά – Στροφιλιά) και τόνισε πως: «Συνεργαζόμαστε και δουλεύουμε για να φύγει η ρετσινιά ότι η Εύβοια δεν έχει δρόμους!»

«Πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε την κοινωνία, τους συμπολίτες μας που μας δίνουν δύναμη και εμπιστοσύνη. Δικός σας είναι ο δρόμος!», κατέληξε ο ΠεριφερειάρχηςΣτερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και κάλεσε στο βήμα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναφέρθηκε σε κυβερνητικά έργα και παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της βόρειας Εύβοιας.

Παρόντες ήταν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός παρά τω ΠρωθυπουργώΘανάσης Κοντογεώργης, οι Βουλευτές ΝΔ Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, Σίμος Κεδίκογλου και Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος& Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Ρένα Καραλαριώτου και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, οι Δήμαρχοι Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, που απηύθυναν χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων, ο Δήμαρχος Ερέτριας Νίκος Γουρνής, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Τοουλιάς, Ευάγγελος Κούκουζας, Κωνσταντίνος Γαλάνης και Κωνσταντίνος Πνευματικός, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευάγγελος Φαλίδας, Κωνσταντίνος Βαρδακώστας και Ευάγγελος Χαϊνάς, Αντιδήμαρχοι και στελέχη των Δήμων της βόρειας Εύβοιας και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αρχών και φορέων του τόπου.

Επισημαίνεται ότι το έργο: «Αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων της οδού ΡοβιέςΉλια – Λ. Αιδηψού» που ολοκληρώνεται, έχει συνολική συμβατική δαπάνη 16.735.242,55 ευρώ με ΦΠΑ. Για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των καταπτώσεων, κατασκευάστηκαν:

3 στέγαστρα προστασίας (ανοίγματος 12μ. και καθαρού ύψους 7,5μ), μήκους 138μ., 140μ. και 150μ.
14 τοίχοι οπλισμένης γης από σαρζανέτ.
Μεταλλικοί φράχτες ανάσχεσης καταπτώσεων (αντοχής 500kj έως 5.000kj), συνολικού μήκους 1.285 μ.

Ολοκληρώθηκαν επίσης εργασίες οδοποιίας για τη βελτίωση της γεωμετρίας της επαρχιακής οδού σε μήκος 4χλμ., τοποθετήθηκαν αγκυρούμενα και ελεύθερα μεταλλικά πλέγματα ανάσχεσης καταπτώσεων επιφάνειας 13.000τμ., δημιουργήθηκε τσιμεντένια τάφρος – βραχοπαγίδα με τοιχίο (ύψους 1,5 έως 3μ.) συνολικού μήκους 2,35χλμ., εγκαταστάθηκαν στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης και ανακλαστικά στοιχεία οδοστρώματος. Οι εργασίες ηλεκτροδότησης πρόκειται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick