24 Μαΐου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Καταγγελία για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στις παραλίες της Λοκρίδας-Η απάντηση του Θανάση Ζεκεντέ στο ΛΑΜΙΑ FM-1 96.2

Από Αρκίτσα μέχρι Λάρυμνα σε όλες τις παραλίες κάποιες από τις οποίες έχουν και Γαλάζια Σημαία δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση των ΑΜΕΑ με αξιοπρέπεια όπως καταγγέλλει δημότης του Δήμου Λοκρών . Ενώ πρόβλημα υπήρξε και με την υδροδότηση κάποιων δημοτικών ενοτήτων με το νερό.

Υπερδιπλασιάστηκε φέτος  η επισκεψιμότητα και οι υπηρεσίες μας δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμη και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας, τονίζει στον ΛΑΜΙΑ FM-1 ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές .

Αναφορικά με την καταγγελία για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες αλλά και σε δομές του δήμου παραδέχεται χωρίς περιστροφές ότι πραγματικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ο δήμος με ελάχιστους πόρους και δυνατότητες προσπαθεί αλλά εδώ και δυόμιση χρόνια έχει βρεθεί όμηρος στην δικαστική διαμάχη μεταξύ εταιριών που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για την κατασκευή υποδομών ΑΜΕΑ στις παραλίες.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της καταγγελίας του δημότη:

“Καταγγελία από οικογένειες ΑΜΕΑ για την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Λοκρών για τις απάνθρωπες και απαξιωτικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το Δήμο εν έτη 2023.

Καταγγέλλουμε και φέρνουμε στη δημοσιότητα ως οικογένειες που έχουμε Άτομα με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ) και ζούμε στο Δήμο Λοκρών τις απάνθρωπες και απαξιωτικές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν σε ολόκληρο το εύρος του Δήμου για τα Άτομα με Αναπηρίες. Εν έτη 2023 και σε έναν Δήμο που ο Δήμαρχός του θέλει να τον παρουσιάσει ως σύγχρονο και φιλόξενο για όλους η πραγματικότητα τον διαψεύδει και τον εκθέτει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Σε όλο το εύρος του Δήμου Λοκρών λοιπόν, από Αρκίτσα μέχρι Λάρυμνα, δεν υπάρχουν πουθενά σύγχρονες εγκαταστάσεις για πρόσβαση στη θάλασσα των Ατόμων με κινητικές δυσκολίες και αναπηρίες. Δεν υπάρχουν πουθενά πάρκινγκ για ΑΜΕΑ που να διευκολύνουν τη πρόσβαση των Ατόμων αυτών στις παραλίες. Δεν υπάρχουν πουθενά ειδικές ντουζιέρες και αλλακτήρια. Το πανανθρώπινο δικαίωμα της αξιοπρεπούς ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ καταπατείται δηλαδή τόσο επιδεικτικά και εξοργιστικά στο Δήμο Λοκρών κι ενώ ο Δήμαρχος εδώ και τέσσερα χρόνια έχει λάβει δεκάδες εκκλήσεις από οικογένειες για να δώσει λύση στα προβλήματα. Ως λογικό συμπέρασμα της αντιμετώπισης που έχουμε τέσσερα χρόνια από το Δήμαρχο Λοκρών διαπιστώνουμε με οργή ότι εν γνώση του απαξιεί και περιπαίζει τις οικογένειές μας και τα Άτομα με Αναπηρίες που ζούν στο Δήμο Λοκρών. Καταγγέλλουμε και Διαμαρτυρόμαστε δημοσίως πλέον για τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε στη καθημερινότητά μας λόγω της αδιαφορίας του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου Λοκρών. Ο Πολιτισμός και οι Αρχές ενός ανθρώπου φαίνονται στον τρόπο που αντιμετωπίζει τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους του.
Υ.Γ. Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες ντοκουμέντα για τη κατάσταση που επικρατεί στη Σκάλα Αταλάντης στο υποτιθέμενο σημείο που είχε οριστεί ως χώρος πρόσβασης των ΑΜΕΑ στη θάλασσα. 1) πουθενά σύγχρονες εγκαταστάσεις για πρόσβαση στη θάλασσα, αντί αυτού δύο τρεις παλέτες σάπιες που απέχουν δύο μέτρα από τη θάλασσα 2) πουθενά οριοθετημένο πάρκινγκ για ΑΜΕΑ 3) πουθενά ειδικές ντουζιέρες και αλλακτήρια για ΑΜΕΑ. Κατά τα άλλα οι γαλάζιες σημαίες ανεμίζουν, με τον Δήμαρχο να καμαρώνει και να κάνει επικοινωνιακή φιέστα φωτογραφιζόμενος μπροστά τους. “
Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο

ΑΕΚ – ΛΑΜΙΑ Live FM-1 96,2

By Lamia FM-1 Team / 19 Μαΐου 2024 / 0 Comments