14 Ιουνίου 2024
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

LamiaFM1.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ο Χ. Σταϊκούρας στον ΛΑΜΙΑ FM-1 απαντά για ενισχύσεις, οικονομία, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, πολυιατρείο Ραχών και Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας (συνεντεύξεις)

Συνέντευξη για όλα τα τρέχοντα θέμα τοπικού αλλά γενικού ενδιαφέροντος έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Με το φλέγον θέμα να είναι το κόστος της καθημερινότητας, ο υπουργός ανέφερε ότι το κόστος παροχών για φέτος υπολογίζετε σε 500 εκ. ευρώ παραπάνω, ενώ τα σχολεία ενισχύονται με 64 εκ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος. Όλοι οι δείκτες της οικονομίας κινούνται θετικά, με τον πληθωρισμό όμως να παραμένει μέγιστο πρόβλημα, κάτι που όπως είπε «δυστυχώς συμβαίνει παγκοσμίως άρα και στην χώρα μας.»

επιχορήγηση δημόσιων δομών

επιχορήγηση νοικοκυριών

οικονομικά

Σε τοπικό επίπεδο ο Χρήστος Σταϊκούρας υπερθεμάτισε του θετικού κλίματος που υπάρχει για την Έκθεση Λαμίας, λέγοντας ότι «όλα είναι θέμα σωστού προγραμματισμού, διατήρησης και επιβίωσης του νέου εγχειρήματος.»

Στην αλλαγή της εικόνας στις δομές της Φθιώτιδας επικεντρώνονται οι παρεμβάσεις του υπουργού, αρχής γενομένης από το Νοσοκομείο Λαμίας με την ανέγερση της πτέρυγας ακτινοθεραπείας μέσω του ταμείου Ανάκαμψης. Την δημιουργία εκ του μηδενός του πολυιατρείου Ραχών, αλλά και την δημιουργία φοιτητικής εστία που η Λαμία δεν είχε ποτέ αλλά πλέον έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

υγεία

φοιτητικές εστίες

Θετική η έκβαση και για το πολύπαθο Δικαστικό Μέγαρο στην πόλη της Λαμίας, «ένα έργο ταλαιπωρημένο αλλά επιμένουμε πολύ,» είπε στον ΛΑΜΙΑ FM-1 ο Χρήστος Σταϊκούρας.

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Email
Διαβάζονται Περισσότερο