Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του lamiafm1.gr στην Google

«Πάλεψαν» αρκετή ώρα στα παγωμένα νερά για να βρουν τον Σταυρό

Facebook

Την είχαν …ξαναπάθει και σήμερα ξύπνησαν μνήμες του 2019 όταν χρειάστηκε δύτης για να ανασύρει τον Σταυρό.

 

Λεπτά αγωνίας πέρασαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων, στο Παλιό Λιμάνι της Κέρκυρας, καθώς για περισσότερο από 10′ λεπτά, παρά τις προσπάθειες των θαρραλέων κολυμβητών, δεν βρισκόταν ο ιερός ξύλινος Σταυρός, που έριξε ο Μητροπολίτης προκειμένου να «αγιάσει» τα νερά.

Το γεγονός έφερε μνήμες των Θεοφανίων του 2019, όταν ο ξύλινος σταυρός χάθηκε στα νερά του Ιονίου και χρειάστηκε δύτης για να τον βρει.

Τυχερός στάθηκε την Πέμπτη (06.01.2022) ένας νεαρός που «βούτηξε» για πρώτη φορά και ήταν όπως ο ίδιος είπε «κάτι που το ήθελε όλη του τη ζωή». «Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, αγάπη, ειρήνη και πίστη πάνω από όλα», ευχήθηκε ο κολυμβητής Γιάννος Μάρκου.

Ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Κέρκυρα τελέστηκε, λίγο μετά τις 12:00, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του νησιού, παρουσία Αρχών και κόσμου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick