Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του lamiafm1.gr στην Google

Αχιλλέας Τζουβάρας στον Λαμία FM-1 96.2: «Σε απόλυτη ετοιμότητα ο Δήμος Λαμιέων – Έρχονται 43°C και ισχυροί άνεμοι»

Facebook

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται ο Δήμος Λαμιέων ενόψει του νέου κύματος καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να αγγίξουν ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Πέμπτη. Παράλληλα, από την Παρασκευή αναμένονται άνεμοι έως και 6 μποφόρ, με την ανησυχία να εντείνεται για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αχιλλέας Τζουβάρας, σε συνέντευξή του στον Λαμία FM-1 96.2 και την εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας πως ο Δήμος Λαμιέων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

«Ο βαθμός επικινδυνότητας σήμερα είναι στο 3. Βασιζόμαστε στα επίσημα δελτία και τις εγκυκλίους, αλλά δεν σταματάμε εκεί. Ως Δήμος έχουμε κινητοποιηθεί πλήρως, με τα μέσα μας να είναι συνεχώς σε λειτουργία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθαρισμοί οικοπέδων: «Καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά»

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Τζουβάρας στο ζήτημα των οικοπέδων και τον κίνδυνο που αυτά ενδέχεται να εγκυμονούν όταν παραμένουν ακαθάριστα.

«Σε πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Δεν φτάνουμε την τελειότητα – υπάρχουν καταγγελίες και πράγματι εντοπίζονται ακαθάριστα οικόπεδα. Όμως η Πυροσβεστική είναι σε επιφυλακή και πραγματοποιεί ελέγχους», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα δημοτικά οικόπεδα, τόνισε:

«Έχουμε καθαρίσει όλα τα δημοτικά οικόπεδα. Πέρυσι ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση, φέτος είμαστε σε ακόμη καλύτερη».

Καταγγελίες και παρέμβαση του Δήμου

Απαντώντας στα πολλά παράπονα που φθάνουν στον σταθμό σχετικά με ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα, ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε το νομικό πλαίσιο:

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να επέμβουμε σε ιδιωτικό οικόπεδο χωρίς προηγούμενη καταγγελία. Η διαδικασία ενεργοποιείται μόνο μέσα από ψηφιακή καταγγελία, την οποία επεξεργάζεται η Πυροσβεστική. Στη συνέχεια, γίνεται ενημέρωση του ιδιοκτήτη, είτε με φυσική παρουσία, είτε ψηφιακά, είτε με τοιχοκόλληση. Δίνεται περιθώριο 10 ημερών και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ. Μόνο μετά απ’ αυτό μπορούμε να επέμβουμε εμείς ως Δήμος. Μην ξεχνάμε πως η Πολιτική προστασία λέγεται αυτοτελής, γιατί δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει ότι θέλει, αλλά ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου».

Ενθαρρυντικά τα φετινά δεδομένα

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τζουβάρας, η φετινή αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει με αισθητά λιγότερα περιστατικά:

«Πέρυσι είχαμε διπλάσιες ενάρξεις πυρκαγιάς σε σχέση με φέτος. Και το κυριότερο, δεν έχουν καεί παρά μόνο κάποια μικρά ξερά χόρτα. Επεμβαίνουμε άμεσα, μόλις εκδηλωθεί φωτιά. Τα drones μας πετούν διαρκώς και παρακολουθούν την περιοχή».

Κλείνοντας, ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους πολίτες για τη στάση τους, αναφέροντας πως «θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες μας. Έχουν δείξει υπευθυνότητα και καλή διάθεση – και αυτό είναι πολύτιμο για την Πολιτική Προστασία».

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick