Περίοικοι έχουν απευθυνθεί σε υπηρεσίες αλλά δεν έχουν καταφέρει το παραμικρό – Καταγγέλλουν εστία μόλυνσης και κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς έξω από τις περιουσίες τους
Προσωπικά αντικείμενα πεταμένα στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου και τα μπροστινά καθίσματα πεσμένα προς τα πίσω με ένα πάπλωμα να μαρτυρά ότι το εσωτερικό του οχήματος χρησιμεύει ως κρεβάτι. Για την ακρίβεια φαίνεται να είναι το μοναδικό… σπίτι για νεαρή γυναίκα, που έχει βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο, πάνω σε πεζοδρόμιο, αυτοκίνητο της οδού Αθηνών, όπου επαγγελματίες της περιοχής την έχουν δει να κοιμάται τα βράδια.
Η νεαρή γυναίκα που φέρεται να έχει μετατρέψει σε σπίτι της το αυτοκίνητο, το οποίο δεν είναι γνωστό αν είναι δικό της ή απλώς έχει εγκαταλειφθεί εκεί από τον ιδιοκτήτη του, όπως και ένα ακόμη ακριβώς μπροστά του, και αυτό πάνω στο πεζοδρόμιο, ζει μέσα στο όχημα. Εκεί ξεκουράζεται και κοιμάται, ντύνεται και έξω από αυτό, εξυπηρετεί τις φυσικές της ανάγκες.
Το δράμα της νεαρής γυναίκας, που φέρεται να μην έχει δεχθεί καμία ουσιαστική βοήθεια από κανέναν φορέα, έχει γίνει δράμα και για μια ολόκληρη γειτονιά, τα τελευταία δυόμισι χρόνια!
Τόσο το αυτοκίνητο – σπίτι, όσο και το δεύτερο εγκαταλελειμμένο, βρίσκονται πάνω σε πεζοδρόμιο, έξω από καταστήματα που δεν μπορούν να νοικιαστούν και η περιοχή έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης: σκουπίδια και ανθρώπινες ακαθαρσίες δίπλα από τη βιτρίνα ανοίκιαστου καταστήματος, συνθέτουν ένα αφόρητο σκηνικό.
Επιπλέον ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή δεν κρύβουν τον φόβο τους για το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς. «Η νέα αυτή γυναίκα πολλές φορές αφήνει γόπες από τσιγάρα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου. Υπάρχουν ξερά χόρτα ακριβώς δίπλα, δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό», αναφέρουν ενώ καταγγέλλουν ότι συχνά στο σημείο έχουν βρει κηλίδες αίματος αλλά και σύριγγες.
Πολίτες από την περιοχή έχουν απευθυνθεί σε κάθε υπηρεσία, αφενός για να βοηθηθεί η νεαρή γυναίκα, που δείχνει να μην δέχεται να ενταχθεί σε κάποια δομή, αφετέρου για να μην κινδυνεύουν και οι ίδιοι. «Εχουμε απευθυνθεί παντού, σε Δήμο, Αστυνομία, Τροχαία. Το μόνο που επιτεύχθηκε δυόμισι χρόνια τώρα, είναι να έρθει η Τροχαία και να αφαιρέσει τις πινακίδες από τα δύο εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο», αναφέρουν.
Κάτοικοι εκτιμούν ότι αν τα αυτοκίνητα απομακρυνθούν και η νεαρή γυναίκα θα πιεστεί για να ενταχθεί σε κάποια δομή και να λάβει ουσιαστική βοήθεια για να σταθεί στα πόδια της και οι ίδιοι θα απαλλαγούν από μία εστία μόλυνσης έξω από τις περιουσίες τους, που επιπλέον κινδυνεύουν από το ενδεχόμενο πρόκλησης φωτιάς.
taxydromos.gr

















