Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του lamiafm1.gr στην Google

Άρης Τασσιός: Χρόνιο το δημογραφικό πρόβλημα στην Ευρυτανία-Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με στοχευμένες δράσεις(συνέντευξη)

Facebook

Στην τρίτη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη κατατάσσεται η Ευρυτανία στο μεγάλο ζήτημα του δημογραφικού που “αφανίζει” ολόκληρες περιοχές.

Στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ-FM1 μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασσιός τονίζοντας ότι έχουν χτυπήσει πολλές φορές το καμπανάκι αφού είναι ένα χρόνιο θέμα που συνεχώς δυστυχώς μεγαλώνει.

Τα πλάισια παρεμβάσεων στα οποία πρέπει να εστιάσουμε σημείωσε ο ίδιος είναι η κατοικία,η εργασία, η υγεία και φυσικά η παιδεία πάνω στα οποία αναλάβαμε δράση ως περιφέρεια με την εργασία που θεωρείται πρωτεύον να αποτελεί προτεραιότητα και σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ εφαρμόζουμε ανάλογα προγράμματα.

Για το επίσης σοβαρό πρόβλημα που αφορά τις παροχές υγείας ο κ. Τασσιός ανέφερε ότι η Περιφέρεια στηρίζει το Νοσοκομείο Καρπενησίου και τα 2 Κ. Υ της Ευρυτανίας δίνοντας ακόμα και οικονομικά κίνητρα για προσωπικό στελέχωσης.

Απαιτείται μία συνολική στρατηγική που θα αποφέρει τουλάχιστον την ανακοπή της εξέλιξης του φαινομένου και μελλοντικά την μείωση του μέσω της προσέγγισης νέων κατοίκων με παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια πρόσθεσε ο κος Τασιός.

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick