Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του lamiafm1.gr στην Google

Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας: «Οφείλουν να σέβονται τους πολίτες και το περιβάλλον μας»

Facebook

Ως νίκη της τοπικής κοινωνίας μεταφράζεται η απόρριψη για δεύτερη φορά του έργου που αφορά μικρό υδροηλεκτρικό στην Τιθορέα,μια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αποσύρθηκε δυο φορές μετά τον επίμονο αγώνα αυτοδιοίκησης και φορέων που ήθελαν να προστατέψουν τον τόπο τους.

«Είμαστε απέναντι σε όποιον δεν σέβεται το περιβάλλον που ζούμε και εμάς τους ίδιους, όχι απέναντι στα έργα» δηλώνει η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή τονίζοντας ότι πρόκειται για μια περιοχή natura όπου ένα τέτοιο έργο θα αλλάξει το φυσικό περιβάλλον.

Επιπλέον το νερό που δεν υπάρχει έχει θέσει σε εγρήγορση το δήμο με την κα Στιβακτή να έχει το βλέμμα στις γεωτρήσεις της ΕΥΔΑΠ που βρίσκονται στο δήμο Αμφίκλειας Ελάτειας. Μπορεί το περασμένο καλοκαίρι να μην έγινε άντληση όμως η ενημέρωση που έχουμε για το επόμενο διάστημα είναι πως οι γεωτρήσεις αυτές θα ενεργοποιηθούν , κα΄τι που δεν θα επιτρέψουμε.«Θα εξασφαλίσουμε πρώτα την ύδρευση των δημοτών μας» διαμηνύει η δήμαρχος.

Οι βασικές επιπτώσεις που επισημάνθηκαν:

  • Εκτεταμένη αποψίλωση δάσους για τις εγκαταστάσεις του έργου, με κίνδυνο καταστροφής ενδημικής χλωρίδας και αιωνόβιων ελάτων.

  • Αλλοίωση του φυσικού τοπίου, καθώς στη διαδρομή «Βελίτσα – Διπόταμα» θα δημιουργούνταν εργοτάξια, δρόμοι και τεχνικά έργα.

  • Υποβάθμιση του ποτάμιου οικοσυστήματος λόγω δέσμευσης της φυσικής ροής του νερού, με σοβαρό κίνδυνο να «στεγνώσει» το φαράγγι.

  • Ελάχιστη ενεργειακή απόδοση, που δεν δικαιολογεί τον βαθύ περιβαλλοντικό αντίκτυπο (1,71 MW εγκατεστημένης ισχύος).

  • Πλήγμα στον φυσιολατρικό τουρισμό, έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της περιοχής.

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick