Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του lamiafm1.gr στην Google

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αναβολή για τις 4 Απριλίου-Μεγάλη ένταση,παραιτήθηκε η συνήγορος του Κορκονέα

Facebook

Στη Λαμία βρέθηκανσήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για να παρασταθούν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, όπου εισάγεται για άλλη μία φορά η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μετά από αναίρεση, για δεύτερη φορά, της Απόφασης χορήγησης ελαφρυντικού στον καταδικασμένο αμετάκλητα για την δολοφονία του Αλέξανδρου, αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ήδη διακοπεί τρεις φορές μετά απο αντιπαράθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την συνήγορο υπεράσπισης Δέσποινα Σβερώνη.Μάλιστα η κυρία Σβερώνη τελικά αποχώρησε απο την διαδικασία και αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια διορισμού συνηγόρου αυτεπάγγελτα με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα να αντιδρά με έντονο ύφος.

Το δικαστήριο αρχικά προχώρησε στον ορισμό του δικηγόρου  Μιχάλη Αστρακά, ο κατηγορούμενος όμως αντέδρασε έντονα και ο κύριος Αστρακάς αποχώρησε διότι όπως είπε δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση κάποιου με ζόρι. Στην συνέχεια η έδρα προχώρησε στο διορισμό του Γιώργου Ζελενίτσα που έγινε αποδεκτός απο τον κατηγορούμενο.

Αποτέλεσμα είναι η διακοπή της δίκης,η οποία θα ξεκινήσει στις 4 Απριλίου προκειμένου να ενημερωθεί ο νέος συνήγορος.

 

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκπροσωπούν και υπερασπίζονται την οικογένεια του δολοφονημένου Αλέξανδρου, την μητέρα του Τζίνα Τσαλικιάν και την αδελφή του Αρετή, από τον Μάρτιο 2010, από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο στην Άμφισσα και έχουν κατ´επανάληψη αποκαλύψει και καταγγείλει μηχανισμούς που ενεργοποιούνται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, για την υπόθαλψη των υπαιτίων και την συγκάλυψη των κρίσιμων πτυχών του εγκλήματος.

Είναι η τρίτη φορά που η υπόθεση εισάγεται στο δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, μετά από 2 αναιρέσεις αποφάσεων του ίδιου Δικαστηρίου, που ελήφθησαν χάρη στην άμεση κινητοποίηση της κοινωνίας και την σφοδρή αντίδραση της Οικογένειας του δολοφονημένου Αλέξανδρου στην σκανδαλώδη χορήγηση του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου και στην αποφυλάκιση του δράστη.

Περισσότερα από 16 χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου, η οικογένεια και οι συνήγοροί της εξακολουθούν να δίνουν ανυποχώρητα τη μάχη για Δικαιοσύνη και Αλήθεια, αντιμέτωποι με μηχανισμούς και στοχοποίηση.

Εν όψει της σημερινής διαδικασίας, ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσαν:

«Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για τη δικαίωση του δολοφονημένου παιδιού, του Αλέξανδρου. Θα παλέψουμε για να γίνει επιτέλους αμετάκλητη η καταδίκη και η ποινή. Για να μην υπάρξει άλλο παιδί δολοφονημένο από σφαίρα αστυνομικού. Το χέρι του Ε.Κορκονέα, που σκότωσε τον Αλέξανδρο, όπλισαν οι δικαστικές αποφάσεις που έριχναν στα μαλακά τους αστυνομικούς-δράστες προηγούμενων εγκλημάτων. Και οι αποφάσεις που χαϊδεύουν το δράστη της δολοφονίας του Αλέξανδρου οπλίζουν το χέρι των δραστών επόμενων εγκλημάτων σε βάρος παιδιών και πολιτών. Διεκδικούμε πραγματική Δικαιοσύνη και ζητάμε από το Δικαστήριο να σταθεί το ύψος της ευθύνης του»

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick