Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Προσθήκη του lamiafm1.gr στην Google

Γιώτα Πούλου-Ολομέλεια: “Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Βουλή σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να απαλλάξει στελέχη της ΝΔ από τις ευθύνες στον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Facebook

Ομιλία πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τις ευθύνες δύο πρώην Υπουργών της ΝΔ σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ η ανεξάρτητη Βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου:

To ενημερωτικό δελ΄τιο τύπου αναφέρει:

“Στη χθεσινή ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τις ευθύνες δύο πρώην Υπουργών της ΝΔ σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, ενός πολυπλόκαμου συστήματος διαφθοράς και θεσμικής υπονόμευσης.

Από τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας προκύπτουν σαφώς προσωπικές παρεμβάσεις υπουργών της κυβέρνησης που «έβαζε λύκους να φυλάει τα πρόβατα» και διαγκωνίζονταν σε  εκπρόθεσμες τροποποιήσεις στοιχείων, επιδοτήσεις σε ημετέρους χωρίς έλεγχο, πλαστές δηλώσεις, ανύπαρκτες καλλιέργειες και παράνομα βοσκοτόπια.

Η αποδόμηση και η μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στη χωρίς πιστοποίηση από την ΕΕ, φοροεισπρακτική ΑΑΔΕ, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, τις πληρωμές των αγροτών αλλά και άλλων περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, όπως π.χ. το LEADER που κινδυνεύει η ολοκλήρωση δημόσιων και ιδιωτικών έργων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει επιλέξει τη συστηματική συγκάλυψη των ευθυνών της στα απανωτά σκάνδαλα, Υποκλοπές, Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ, κ.α.  Απορρίπτει με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Προανακριτικές και Εξεταστικές Επιτροπές που θα διερευνούσαν τυχόν ποινικές ευθύνες της και επιπλέον με την πρόσφατη διαβόητη «τροπολογία Φλωρίδη» βάζει νέα εμπόδια στο έργο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση, λογοδοσία όλων των εμπλεκομένων και σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Η Δημοκρατία δεν είναι λάφυρο κανενός!”

 

Facebook

Περισσότερες Ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Editor's Pick