Μήνυμα από το 112 έλαβαν λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (24/7) οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, καθώς η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.
Σύμφωνα με την ειδοποίηση που εμφανίστηκε στα κινητά τηλέφωνα, από τις πρώτες απογευματινές ώρες και για το επόμενο 12ωρο αναμένονται:
- Τοπικά ισχυρές βροχές
- Έντονες καταιγίδες
- Αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα
Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Τι αναφέρει το μήνυμα του 112
«Αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κεραυνική δραστηριότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας από τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα και για τις επόμενες 12 ώρες. Προσοχή στις μετακινήσεις σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.»
Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Οι αρχές συνιστούν:
- Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων.
- Να μην επιχειρείται διέλευση από πλημμυρισμένους δρόμους ή χειμάρρους, είτε πεζή είτε με όχημα.
- Να αποφεύγεται η παραμονή σε υπαίθριους χώρους, κάτω από μεγάλα δέντρα ή κοντά σε μεταλλικές κατασκευές όταν εκδηλώνονται κεραυνοί.
- Να ασφαλιστούν αντικείμενα σε μπαλκόνια και αυλές που μπορεί να παρασυρθούν από ισχυρούς ανέμους.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να μεταβληθούν αισθητά μέσα στο απόγευμα, με τα φαινόμενα να ενδέχεται κατά τόπους να παρουσιάσουν μεγάλη ένταση. Οι πολίτες καλούνται να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ για τυχόν νεότερες ενημερώσεις.

















